Futbol

Alanyaspor 5 golle turladı

16 Aralık 2020 Çarşamba 17:32 - Son Güncelleme 16 Aralık 2020 Çarşamba 18:09  |  Kaynak : TRT SPOR

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Aytemiz Alanyaspor sahasında Adanaspor'u konuk etti. Akdeniz temsilcisi, Adanaspor'u 5-1 yenerek kupada bir üst tura adını yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan kaldığı yerden devam ediyor.

5. tur mücadelesinde Alanyaspor ile Adanaspor kozlarını paylaştı. Süper Lig'in lideri, Adanaspor'u sahasında 5-1 yenerek kupada bir üst tura adını yazdırdı.

Alanyaspor'un gollerini 14, ve 69. dakikada Mustafa Pektemek'ten, 17. dakikada Fatih Aksoy'dan 85 dakikada Umut Güneş'ten ve uzatma dakikalarında Bareiro'dan geldi. Konuk ekip Adanaspor'un tek golünü 25. dakikada Roni attı. 

Mücadelenin 14. dakikasında Alanyaspor organize şekilde ceza sahasına geldi, Efkan kaleciyle karşı kaşıya kaldı, fakat şut yerine pası tercih etti. Mustafa Pektemek topu boş kaleye gönderdi. 1-0 

Ev sahibi ekip birinci golden sonra ataklarını sürdürdü, Salih'in kornerden yaptığı ortaya Fatih Aksoy 17. dakikada ön direkte kafayı vurdu ve farkı 2'ye çıkardı. 2-0 

25. dakikada Donkor'un sağdan yaptığı ortaya ön direkte kafayı vuran Roni skoru 2-1'e getirdi ve Adanaspor'un maçta tek golünü attı. 

İlk 45 dakikaya 3 gol sığdı. 

İkinci yarıda rakip kalede baskı kuran Alanyaspor, 69. dakikada Mustafa Pektemek'in golü ile farkı tekrardan 2'ye çıkardı. Efkan ilk goldeki gibi kaleci ile yine karşı karşıya kaldı, pasını Mustafa'ya çıkardı ve Mustafa'da topu filelere gönderdi. 

85. dakikada bu kez sahneye Alanyaspor'dan Umut Güneş çıktı ve farkı 3'e çıkardı. 

Uzatma dakikalarında Bareiro maçta son sözü söyledi ve Süper Lig'in lideri Alanyaspor farkı 4'e çıkararak kupada bir üst tura rahat geçti. 

Son düdük çaldığında Alanyaspor, Adanaspor'u 5-1 mağlup ederek kupada bir üst tura yükseldi. 

Stat: Bahçeşehir Okulları

Hakemler: Abdullah Buğra Taşkınsoy x, Kemal Mavi x, Mehmet Emin Tuğral x

Alanyaspor: Marafona, Tayfur (Alpay Çelebi dk. 71 ) Fatih , Caulker, Moubandje (Juanfran dk. 59), Salih, Umut, Berkan (Bakasetas dk. 77 ), Hasan (Efecan Karaca dk. 59 ), Efkan, Mustafa (Adam Bareiro dk. 71 )

Yedekler: Ahmet Çağrı Güney, Babacar, Giorgos Tzavellas, Yusuf Özdemir, Davidson

Teknik Sorumlu: Semih Tokatlı

Adanaspor: Yaşar, Evren (Melih dk. 73 ?), Isaac Donkor, Cenk, Umut  (İbrahim Aksu dk. 74 ?), Eren, Muhammet Ömer Çakır  (İsmail Erdoğan dk. 46 ), Tevfik, Ozan  (Ozegovic dk. 46 x), Rodrigues (Ömer Çiçek), Serhat

Yedekler: Burak, Ahmet Bahçıvan, Adolphe Belem,

Teknik Sorumlu: Semih Özü

Goller: Mustafa Pekdemek (dk. 14 ve 69), Fatih Aksoy (dk. 17), Umut (dk. 86), Adam Bareiro (dk. 90) (Alanyaspor), Isaac Donkor (dk.25) (Adanaspor)

Sarı Kartlar: Ozegovic (Adanaspor), Alpay Çelebi, Tevfik (Alanyaspor)

Sıradaki Haber
Gaziantep FK sürprize izin vermedi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz