Futbol

Bu kupayı kazanan zarar ediyor

09 Mayıs 2014 Cuma 10:19 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2014 Cuma 10:37

Türkiye Kupası, kârdan çok zarar ettiren bir organizasyona dönüştü.

52. Ziraat Türkiye Kupası Galatasaray’ın oldu. Manevi değeri tartışılmayan kupanın maddi tablosu ise özellikle Üç Büyükler’i rahatsız ediyor. Deyim yerindeyse kupa masrafını çıkarmıyor. Daha önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da Türkiye Kupası’na katılarak zarar ettiklerini söylemişti.

Başkanvekili Abdullah Kiğılı da geçen aralıkta yaptığı açıklamada kupayı kazandıkları sezon 2.5 milyon dolar kazandıklarını buna karşın 4.2 milyon dolar masraf yaptıklarını açıklamıştı. Kanarya’nın bu sezon kupayı finale kadar kovalasaydı stat, seyahat ve maçbaşı ücretler nedeniyle gideri 3.2 milyon doları bulacaktı. Benzer durum son şampiyon G.Saray için de geçerli.

MADDİ OLARAK DA CAZİBESİ ARTACAK

Avrupa kupaları, lig ve milli maç takvimi Üç Büyükler’i yorarken bazı kulüpler statü değişikliği istiyor.

F.Bahçe ise en azından mevcut gelirlerin iki katına çıkarılmasını istiyor. Sarı lacivertiller şampiyon takımın garanti 4, finalistin ise 2 milyon dolar kazanacağı bir ödül sisteminin yürürlüğe sokulmasını istiyor. Halihazırdaysa bir takım tüm maçları kazanarak şampiyon olsa 3.1 milyon kazanabiliyor. Ziraat’in sponsorluğu sona erdi. TFF, önümüzdeki sezon yeni bir sponsorla daha yüksek bedelle anlaşma yapmanın yanı sıra kendisi de kaynak aktarıp ödülleri artıracak. Dağılım sistemini de değiştirip kupayı büyükler için daha cazip hale getirecek.

CİMBOM GELİRİN YARISINI DAĞITTI

G.Saray Ziraat Türkiye Kupası’ndan 2.8 milyon dolar kazanırken bunun 1.2 milyon dolarını prim olarak dağıttı. Kulüp 500 bin dolarını futbolculara700 bin dolarını da Roberto Mancini’ye prim olarak verdi. Galatasaray Konya’daki finaldeki hasılatın 60’ını da kasasına koyacak. Bunun yüzde 40’ı ise finalde kaybeden Eskişehirspor’un olacak.

HÜRRİYET

Sıradaki Haber
G.Saray kafilesinde F.Bahçe'ye küfür!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz