Futbol

Elazığspor kupada umutlu

17 Ocak 2014 Cuma 15:47 - Son Güncelleme 17 Ocak 2014 Cuma 15:52

Teknik Direktör Buruk: "Kupada herkes kazanabilir, favori yok."

 

Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk Ziraat Türkiye Kupası maçlarında çoğu takımın oynamayan futbolculara şans verdiğini belirterek, "O yüzden her şey olabilir, herkes kazanabilir, benim açımdan favori yok" dedi.

Bordo-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası'nda pazar günü deplasmanda oynayacağı Tokatspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği taktik ağırlık antrenmanla tamamladı.

Teknik direktör Okan Buruk, antrenman sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kendileri için ligin daha önemli olduğunu ancak kupa maçlarında da gidebildikleri noktaya kadar ilerlemek istediklerini söyledi.

Kupada daha çok Galatasaray'ın favori olarak görüldüğünü ancak sürprizlerin yaşanabileceğini belirten Buruk, şunları kaydetti.

"Kupada herkesin şansı olduğunu düşünüyorum. İkinci maçlar oynandıktan sonra durum biraz daha netleşecektir. Genel anlamda baktığımızda Galatasaray'a daha çok şans veriliyor ama Galatasaray da hem Şampiyonlar Ligi hem de Süper Lig'le beraber kupayı götürecek. Genelde çoğu takım oynamayan oyuncularını kupa maçlarında oynatmaya çalışıyor. O yüzden her şey olabilir, herkes kazanabilir, benim açımda favori yok."

Tokatspor'un kendi sahasında iyi oynayan bir takım olduğuna vurgu yapan Buruk, rakiplerinin seyirci desteğiyle daha etkili olabileceğini söyledi.

Teknik direktör Buruk, rakiplerinin de zorlu bir maçtan döndüklerini ve yorgun olduğunu dile getirerek, "Önümüzdeki üç maçta oyuncularımızla en iyi şekilde maç dakika paylaşımını yaparak, hepsini belli sürelerde kullanarak bu maçlara çıkacağız. Bizim için öncelik lig, kupa da onun yanında, hem oyuncularımızı görme anlamında hem de hazırlık maçları ve yarış anlamında bizim için önemli" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Yiğidolar Eskişehirspor maçına odaklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz