Futbol

Felipe Mateos'tan mağlubiyet yorumu

21 Nisan 2022 Perşembe 00:05 - Son Güncelleme 21 Nisan 2022 Perşembe 00:13  |  Kaynak : İHA

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor'a 2-1 yenilen Aytemiz Alanyaspor'un teknik sorumlusu Felipe Mateos, "Kazanma isteğiyle atak yaptığımız dakikalarda maalesef kalemizde golü gördük" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mateos, “Aslında ilk 25-30 dakikaya baktığımızda iyi yönde götürüyorduk, domine etmiştik. Rakip biraz daha oyuna etkinliğini koyana kadar istediğimiz futbolu oynayarak, golü de bulmuştuk. Gerek duran toplarda, gerek Gradel gibi bireysel anlamda yetenekli oyuncularıyla, direkt ileri atak yapabilen oyuncularla beraberliği sağladılar. İkinci yarı farklı bir strateji ile sahadaydık. Tekrar topa sahip olarak, ataklar yapmak istedik. Aslında o dakikalarda yakaladığımız fırsatları gole çevirebilseydik maçın hikayesi farklı olabilirdi” ifadelerini kullandı.

“Gol aradığımız dakikalarda kalemizde golü gördük”

İkinci yarıda 10 kişi kalan rakiplerine karşı gol aradıkları sırada golü kalelerinde gördüklerini söyleyen Mateos, “Karşımızda iyi oyunculardan kurulu, tecrübeli bir ekip vardı. Gerek oyunu toplu ve topsuz kontrol etmeleri gerektiğinde farklı stratejileri olan bir takımdı. Çünkü topsuz oyunda da atakları faulle kesmeleri, pozisyonu düşürmeleri gerektiği yerlerdeki hamlelerle bugün son dakikaya kadar maçı taşıdılar. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra biz biraz daha yüklendik. Mental olarak da biz kazanma isteğiyle atak yaptığımız dakikalarda maalesef kalemizde golü gördük. Bugün buradan mağlup ayrılıyoruz” şeklinde konuştu.

Mateos, bir sonraki oynanacak maçta Alanyaspor’un gücünü göstereceklerini kaydederek, “Bugün buradan pozitif örnekleri cebimize koyarak ikinci maça daha iyi hazırlanmak istiyoruz. Onun öncesinde ligde tekrar Sivasspor ile karşılaşacağız. Bu maçla birlikte öncelikle kendimize daha sonra tüm kamuoyuna Alanyaspor’un gücünü göstermek için sahada olacağız” dedi.

Sıradaki Haber
Rıza Çalımbay: Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık
Yükleniyor lütfen bekleyiniz