Futbol

Fenerbahçe'nin maçında taş skandalı

16 Aralık 2015 Çarşamba 15:02 - Son Güncelleme 16 Aralık 2015 Çarşamba 13:09

Karşılaşmanın ilk dakikalarında stat dışından sahaya taşlar atıldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Tuzlaspor'la yaptıkları mücadelede, sezon boyunca forma şansını az sayıda maçta bulan futbolcuların yanı sıra genç oyunculara görev verdi.

Sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'de son oynadıkları Medipol Başakşehir maçının ilk 11'inden tamamen farklı bir kadroyla sahaya çıktı.

Pereira, as oyuncularını dinlendirirken takımını Ertuğrul Taşkıran, Şener Özbayraklı, Abdoulaye Ba, Michal Kadlec, Yasir Subaşı, Ozan Tufan, Muhammed Samed Karakoç, Mehmet Topuz, Ramazan Civelek, Melih Okutan ve Uygar Mert Zeybek ilk 11'iyle sahaya sürdü.

Sarı-lacivertlilerde Ertuğrul, Yasir, Muhammed Samed, Ramazan Civelek ve Melih Okutan bu sezon ilk kez forma şansı buldu.

Bu futbolculardan kaleci Ertuğrul, Yasir ve Muhammed Samed, kariyerlerinde ilk kez Fenerbahçe formasını resmi bir maçta giydi.

Yaş ortalaması 23

Fenerbahçe'nin sahaya çıktığı ilk 11'in yaş ortalaması 23 oldu.

İlk 11'de 20 yaş ve altı 6 futbolcu şans bulurken takımın en genç futbolcusu olarak sahada 18 yaşındaki Muhammed Samed Karakoç yer aldı.

Sarı-lacivertlilerde sahaya en yaşlı futbolcu olarak 32 yaşındaki Mehmet Topuz çıktı.

Şener 11 maç sonra şans buldu

Fenerbahçeli futbolcu Şener Özbayraklı, 11 resmi maç sonra forma şansı buldu.

Gökhan Gönül'ün sakatlığını atlatmasından sonra formayı kaptıran Şener, ligde 7, Avrupa'da ise son 4 maçta süre bulamamıştı.

Öte yandan sarı-lacivertlilerde Mehmet Topuz 8, Uygar Mert Zeybek 15, Kadlec ise 4 maç sonra forma giydi.

Tribünler doldu

İki takım arasındaki mücadele, dolu tribünler önünde oynandı.

Taraftarlar, Tuzla Belediye Stadı'nda oynanan karşılaşmayı takip etmek için saatler öncesinde tribündeki yerlerini aldı. Tribünlerde yer kalmayınca, çok sayıda taraftarın da stat dışında kaldığı görüldü.

Bu arada, iki takım futbolcuları, karşılaşma öncesi tribünleri birlikte selamladı.

Öte yandan, karşılaşma öncesi sarı-lacivertli takımın teknik heyeti ve futbolcuların, suni çim zemini incelemesi dikkati çekti.

Sahaya dışarıdan taş atıldı

Karşılaşmanın ilk dakikalarında stat dışından sahaya taşlar atıldı.

Fenerbahçe kalesi tarafından gelen ilk taş herhangi bir oyuncuya isabet etmedi. Atılan bir taş ise 8. dakikada Tuzlasporlu futbolcu Haluk Türkeri'nin başına geldi. Başından yaralanan Haluk, tedavinin ardından karşılaşmaya devam etti.

Maç yaşanan olay nedeniyle duraksarken, hakem Murat Özcan ilk yarıya 5 dakikalık uzatma süresi ekledi.

Sıradaki Haber
"Kupada iddialıyız"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz