Futbol

"Final oynamak istiyoruz"

29 Ocak 2016 Cuma 13:18 - Son Güncelleme 29 Ocak 2016 Cuma 11:26

Sivas Belediyespor Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynamak istiyor.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda deplasmanda Beşiktaş'ı 4-3 yenerek gruptan lider çıkan, Spor Toto 2. Lig takımlarından Sivas Belediyespor'da yüzler gülüyor.

Kulüp başkanı Turhan Tunahan, yaptığı açıklamada, Türkiye Kupası'nda son 4 maçı da kazanarak gruptan lider çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Grupta zor rakipleri olmasına rağmen büyük bir başarıya imza attıklarını vurgulayan Tunahan, "İlk bakıldığında grubun en zayıf halkası olarak görülüyorduk ama bu arkadaşlarımız yüreğiyle bu farkı, boşluğu doldurdular. İlk 2 maçta mağlup olmalarına rağmen son 4 maçı kazanarak gruptan lider olarak çıkmayı başardılar" ifadelerini kullandı. 

Tunahan, Beşiktaş karşısında alınan galibiyetin unutulmayacağını belirterek, "Grubun en zor rakiplerinden biri de Beşiktaş'tı. Beşiktaş'ı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 4-3 yendik, büyük bir başarı. Ne kadar gurur duysak azdır. Tarihte önemli bir yer alacak" diye konuştu.

Gruptan lider çıkarak, son 16 turuna kalmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Turhan Tunahan, şunları kaydetti: 

"Bundan sonraki tüm maçlara galibiyet parolasıyla çıkacağız, gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Bunun sonucunda kupa neden olmasın. Kupada, Beşiktaş gibi bir takımı yenebiliyorsan, bu gruptan lider olarak çıkabiliyorsan bundan sonra alacağımız hiçbir sonuç bizim için sürpriz olmayacak. Onun için ligde belli hedefi olan bir takımız. Kupada da bu zorlu mücadele Çaykur Rizespor ile başlayacak. Çaykur Rizespor'u elemek, ondan sonra çıkacak rakibe göre en iyi mücadeleyi ortaya koyarak emin adımlarla yürümek istiyoruz." 

"Final oynamak istiyoruz" 

Başkan Tunahan, "Arkadaşlarımız yüreğiyle, özverileriyle, cesaretleriyle mücadele ediyorlar, gönlümüzden final oynamak geçiyor. Beşiktaş'ı yendik, gruptan lider olarak çıktık, bu takım bunun devamını getirir diye ümit ediyorum. Yönetim olarak takımın her zaman yanındayız" değerlendirmesinde bulundu. 

Taraftarları Çaykur Rizespor ile oynanacak karşılaşmaya beklediklerini dile getiren Tunahan, şöyle konuştu:

"Bundan sonra gelen her pozitif sonuç bizim için sürpriz olmayacak, zaten en büyük sürprizi Beşiktaş maçıyla yaptık. Önümüzde Çaykur Rizespor maçı var, mutlak galibiyet hedefiyle çıkacağız. Taraftarlarımızı maça bekliyoruz. Final oynama hayalimiz var, inşallah bunu da yaşayacağız. Sivas Belediyespor Sivas'ın bir parçasıdır, en büyük markamız Sivasspor'dur ama Sivas Belediyespor olarak spor anlamında bu şehre katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize."

Teknik direktörün görüşleri


Sivas Belediyespor Teknik Direktörü Zafer Turan da kupa maçlarına kötü başladıklarını hatırlatarak, takımı toparlayarak bu günlere geldiklerini söyledi.

Beşiktaş maçında galibiyetten başka şanslarının olmadığını dile getiren Turan, "Rakibimiz çok güçlüydü ufak bir ümidimiz vardı onu hiç kaybetmedik, bu doğrultuda oyuncularımız geri dönüşü sağladılar ve maçı kazandık. Beşiktaş girdiği pozisyonları değerlendiremedi biz de elimize geçen pozisyonları değerlendirdik ve galip geldik" ifadelerini kullandı. 

Turan, galibiyeti Sivas halkına armağan ettiklerini belirterek, Çaykur Rizespor maçında taraftarlardan destek istedi.

Sıradaki Haber
Yine sürpriz peşinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz