Futbol

Hamzaoğlu 'transfer' dedi

23 Ocak 2015 Cuma 00:21 - Son Güncelleme 23 Ocak 2015 Cuma 00:23

Hamza Hamzaoğlu: "Bugün bizim için kötü bir maç ve kötü bir skor oldu"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 4. hafta erteleme maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a karşı aldıkları 2-0'lık yenilgiden dersler çıkaracaklarını söyledi.

Hafta sonu Süper Lig'de Çaykur Rizespor'la çok önemli bir maç yapacaklarını kaydeden Hamzaoğlu, "Bugün bazı şeyleri görmek istiyorduk. Bu, maçı önemsemediğimiz anlamına gelmez. Kazanmak için sahadaydık ama doğru şeyleri sahada uygulayamadık. Bunları masaya yatırıp bakacağız. Hafta sonuna kadar en doğru kadroyu belirlemeyi amaçlıyoruz. Bu maç birçok anlamda iyi de oldu" diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçında, uzun bir aradan sonra veya ilk kez bir arada oynayan futbolcular olduğunu aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, şunları kaydetti:

"O arkadaşlarımızı da görmeyi istiyorduk. Stoper mevkisinde Melo'yu denedik. İkinci yarıda biraz Emre Can Coşkun'u görmek istedik. Kafamızda bir şeyler oluşsun istedik. Yine Yekta Kurtuluş'u ve Pandev'i görmek istedik. Sahada farklı bir amacımız da vardı. Sadece kazanmak için sahada değildik. İlk yarıda tempo düşüktü ama daha iyi oynadık. İkinci yarıda biraz telaşlıydık, az pozisyon ürettik. Bunları iyi değerlendirmemiz gerekecek."

- "Kafamızda Çaykur Rizespor maçı vardı"

Hamzaoğlu, kafalarında hafta sonu Çaykur Rizespor'la yapacakları maçın olmasının kendilerini etkilediğini dile getirdi.

"Bizim de kafamızda Çaykur Rizespor maçı vardı. Mutlaka oyuncularımız da bunu düşünüyorlardı" diyen Hamza Hamzaoğlu, "Alanya'da oynadığımız turnuvadaki sakatlıklar, bu maçın temposunda etkili oldu. Oyuncuların kendilerini biraz sakınmaları vardı. Bu anlamda istediğimiz şeyler olmadı. Şimdi önemli olan Çaykur Rizespor maçı. O maçı kazanırsak, burada olan her şey doğrudur" değerlendirmesinde bulundu.

Kaleci Sinan Bolat'la ilgili eleştirilerin aktarılması üzerine Hamzaoğlu, "Sinan hatalı goller yedi ama bunları da doğal karşılıyoruz. Maç temposunu yakalamak gerekiyor. Oynamamanın verdiği konsantrasyon eksikliği ve pozisyon alma hataları oldu. Bunlar olacak, futbol bu. O da hata yapıyor, oynayan arkadaşları da kenarda biz de hatalar yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.

- "Transfer düşünüyoruz"

Hamza Hamzaoğlu, takıma takviye yapılması yönünde düşünceleri olduğunu kaydetti.

Yaşanılan sakatlıkların ardından transfer çalışmalarının ne durumda olduğunun sorulması üzerine Hamzaoğlu, "Transfer düşünüyoruz ama netleşmeden de bir şeyler söylemek mümkün değil. Tabii ki düşünüyoruz" yanıtını verdi.

Tatil öncesi oyuncularına verdiği çalışma programlarına ne kadar uyulduğu konusunda Hamza Hamzaoğlu, "Fiziksel olarak çok iyi durumda olduğumuzu söyleyemem ama bunu 2-3 haftaya mecburen yayacağız. Verdiğimiz programa bazıları uymuşlar, bazıları biraz es geçmişler. Öyle görüyoruz" diye konuştu.

Melo'nun stoper pozisyonundaki mevkisini değerlendiren sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Daha iyisini bulabilirsek, onunla oynarız. Melo, stoperde orta sahadaki kadar verimli olamıyor, onun yokluğunda da orta saha düşüyor. Hepsini değerlendirip, Çaykur Rizespor maçına en uygun kadroyla çıkacağız" dedi.

Karşılaşmanın ilk yarısında sarı-kırmızılı oyuncuların hakem Volkan Bayarslan'a itirazda bulundukları bir pozisyonun hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Hakemden bir şey bekleyip, ona takılıp kalmamalıyız. Biz Galatasaray takımıyız. Ben hakemi hatalı görmüyorum. Yanlış görüp, yanlış karar verdi. Bu tip maçlarda bizim 2-3 gol atabilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Galatasaraylıları çıldırtan pozisyon
Yükleniyor lütfen bekleyiniz