Futbol

Kupada 49 yıl sonra rakip oldular

23 Eylül 2013 Pazartesi 12:34 - Son Güncelleme 23 Eylül 2013 Pazartesi 12:38

Ziraat Türkiye Kupası'nda en son 1964'te karşılaşan İzmir'in köklü kulüplerinden Göztepe ile Altınordu, 49 yıl sonra 24 Eylül Salı günü kupada bir üst tura çıkmak için mücadele edecek.

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın saat 20.30'da Atatürk Stadı'nda karşılaşacak Göztepe ile Altınordu'nun 1 Şubat 1964 tarihindeki maçta forma giyen Nevzat Güzelırmak, Halil Kiraz (Göztepe), Erkan Velioğlu ve Nehir Çetintaş (Altınordu) Alsancak Stadı'nda bir araya geldi.

Efsane oyuncular "Dostluk kazansın" mesajını iletirken, "Eskiden sahada olan sahada kalır ve ailecek görüşürdük. Zor günlerde birbirimize destek olurduk. Bizler arkadaş değil, 50 yıldır birlikte olan kardeşleriz" dedi.

Yarım asırlık formasıyla geldi
Buluşmaya 50 yıl önceki maçta giydiği 6 numaralı formayı getiren Nevzat Güzelırmak, Altınordu'nun o müsabakayı Muhterem Ar ve Yılmaz Dinçer'in attığı gollerle kazandığını, kendilerinin tek golünü ise Sedat Çağlayan'ın kaydettiğini söyledi. Güzelırmak, formasındaki yırtıkları göstererek, "Bunu, Altınordu'nun 'kasap' lakaplı oyuncusu Nehir yaptı" diye konuştu.

Alsancak Stadı'nda dolu tribünlerin önünde oynadıklarını belirten Güzelırmak, "Yarınki karşılaşmayı Göztepe'nin cezası nedeniyle sadece bayanlar ve çocukların izleyecek olması üzücü. Bizlerin zamanında ne bir taşkınlık, ne bir küfür, ne de bir olay yaşanırdı. Herkes, tuttuğu takımı centilmence destekler, kaybedeni bile alkışlardı. Şimdi ortam değişti. Tüm İzmirli futbolseverlere sesleniyoruz. Lütfen rekabet sahada kalsın, tribünlere yeniden barış gelsin" dedi

Göztepe ile Altınordu maçları

Kupa, lig ve özel maçlar dahil 74 kez karşılaşan iki ekipten Göztepe'nin 29, Altınordu'nun 22 galibiyeti bulunurken, 23 müsabaka da berabere bitti. Göztepe'nin 106 golüne karşılık Altınordu 87 gol kaydetti.

Sıradaki Haber
Ziraat Türkiye Kupası 2.Tur heyecanı başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz