Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Mersin gümrükten geçemedi

23 Aralık 2014 Salı 16:48

Ziraat Türkiye Kupası'nda Karagümrük, Mersin İdmanyurdu'nu mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu üçüncü hafta maçında Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Centone Karagümrük, sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yendi ve 7 puanla liderliğe yükseldi.

Karşılaşmanın önemli anları:

6. dakikada soldan çalımlarla ceza alanına yaklaşan Sinan Kaloğlu'nun çaprazdan plase vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Akın'da kaldı.

25. dakikada Halil Uysal'ın pasında Serdar Dursun, topu Mertcan Aktaş'ın önüne bıraktı. Ceza alanında kaleci Zülfikar'la karşı karşıya kalan Mertcan'ın sağ çaprazdan yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

27. dakikada Centone Karagümrük öne geçti. Topla hareketlenen ve ceza alanına yaklaşan Mertcan, yerden sert vurdu. Yan direğe de çarpan top filelerle buluştu: 1-0

31. dakikada ceza alanı sağ çaprazından Pedriel'in ters tarafa ortasında topla buluşan Sinan Kaloğlu, plasesini yaptı. Meşin yuvarlak farklı şekilde yandan auta gitti.

38. dakikada Serdar'ın pasında ceza alanında topla buluşan Mertcan, çok sert vurdu. Meşin yuvarlak kademeye giren Serkan'dan döndü.

İlk yarı Centone Karagümrük'ün 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

53. dakikada Pedriel'in ceza yayı üzerine pasında Welliton, topu Güven'in önüne bıraktı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda, kaleci Akın rahatlıkla topu kontrol etti.

58. dakikada Pedriel'in pasında topla ceza alanına giren ve son çizgiye kadar inen Welliton'un yerden içeriye çevirdiği topta, penaltı noktası civarında meşin yuvarlakla buluşan Eren gelişine sert vurdu. Top üstten auta gitti.

80. dakikada sağdan ceza alanına giren Mahmut'un orta-şut karışımı vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Akın'da kaldı.

82. dakikada Sinan Kaloğlu'nun pasında topa hareketlenen Serkan, son çizgiden ceza alanına ortasını yaptı. Arka direkte boş pozisyondaki Güven'in sert vuruşunda, meşin yuvarlak takım arkadaşı Futacs'tan döndü.

90+3. dakikada sağdan Pedriel'in ceza alanına ortasında Güven'in vuruşunda defanstan dönen top, Sinan Kaloğlu'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleye paralel giden topu, Futacs tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Karşılaşma, Centone Karagümrük'ün 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Vefa

Hakemler: Hüseyin Sabancı, Ahmet Ayaz, Önder Yılmaz

Centone Karagümrük: Akın Alkan, Erhan Kara, Erdinç Çepoğlu, Nihat Yılmaz, Halil Uysal, Mertcan Aktaş (Dk. 90+1 Zafer Doğan), Ali Kuçik (Dk. 87 Alp Eren Kabak), Serdar Dursun (Dk. 73 Emir Gökçe), Serhat Keskinsoy, Kaan Güdü, Bahri Can Avcı

Mersin İdmanyurdu: Zülfikar Yıldırım, Eren Tozlu (Dk. 67 Mahmut Temür), Efe Halil Özarslan, Berkan Afşarlı (Dk. 46 Güven Varol), Mehmet Enes Sığırcı (Dk. 78 Futacs), Pedriel, Welliton, Serkan Yanık, Serol Demirhan, Mehmet Taş, Sinan Kaloğlu

Gol: Dk. 27 Mertcan Aktaş (Centone Karagümrük)

Sarı kartlar: Dk. 9 Erdinç Çepoğlu, Dk. 90+2 Halil Uysal (Centone Karagümrük), Dk. 33 Welliton, Dk. 90+2 Serkan Yanık (Mersin İdmanyurdu)

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'ndaki üçüncü hafta maçında Centone Karagümrük'e 1-0 yenilen Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza Çalımbay, aldıkları sonucun önemli olmadığını, bu mağlubiyeti telafi edebileceklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çalımbay, suni çimde oynamanın zorluğuna dikkat çekerek, "İlk defa bu sahada oynayan arkadaşlarımız var. Sahaya uyum sağlamak, 45 dakikamızı aldı. İkinci 45 dakika iyi oynadık. İyi de pozisyonlarımız vardı. Son pozisyonda boş kaleye bile atamadık" dedi.

Çalımbay, kupa maçlarında ligde fazla forma şansı bulamayan futbolculara yer verdiklerini kaydederek, "Oynayan kadar oynamayan arkadaşlar da çok önemli. Son hallerini görme açısından fırsat oluyor. Bizim için netice üzücü olabilir, ama bu maçın bize kattığı çok şeyler var. Kupa maratonu daha uzun, oynayacağımız maçlar var. Önemli değil, biz bu yenilgiyi telafi ederiz" diye konuştu.

Özgün: "Suni çimde, futbolun da suni olduğunu düşünüyorum"

Centone Karagümrük Teknik Direktörü Ferruh Özgün ise aldıkları galibiyetten dolayı oyuncularını yürekten kutladığını söyledi.

"Zannedersem bugünkü rakibimiz Mersin İdmanyurdu da suni çimden biraz korktu" yorumunda bulunan Özgün, "Biz de pazar günü çok zorlu bir maçtan çıktık. Ben pazar ve salı oynayan bir takımı ilk kez gördüm. Rotasyon da yapmadan aynı oyuncularla maça çıktık. Oyuncularımı yürekten kutluyorum. İnşallah bu çıkışımız devam eder. 10 puana ulaşan takımın bu gruptan çıkabileceğini düşünüyorum. Umarım böyle devam edecek" şeklinde konuştu.

Rakip takımların suni çimle ilgili şikayetlerinin hatırlatılması üzerine ise Özgün, şunları kaydetti:

"Geçen Bursaspor maçından önce ben de söylemiştim. Şenol hocam da suni çimden muzdarip olmuştu. Sonuçta biz de bütün maçlarımızı burada oynuyoruz. Her gün idmanlarımızı suni çimde yapıyoruz. Deplasmanlar genelde normal çimde oynandığı için biz de zorlanıyoruz. Tabii ki suni çimde sakatlanma riski çok yüksek. Biz de normalde suni çimde oynamak istemiyoruz. Böyle bir istekte bulunabiliyorsak, gelecek sezon için bize yer tahsis etsinler. Suni çimde, futbolun da suni olduğunu düşünüyorum. Eğer sağlıklı değilse, yetkili kişiler karar versin. Biz de burada oynamak istemiyoruz."

Centone Karagümrük Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın da aldıkları galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Oyuncu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Centone Karagümrük belki lig olarak hak ettiği yerde değil, ama Ziraat Türkiye Kupası'nda iki haftadır Spor Toto Süper Lig takımlarına karşı mücadele ediyoruz. Bursaspor'la berabere kalmıştık, bugün de galip geldik. Bu galibiyet bizim önümüzü açtı. Gruptan çıkma hesapları yapmaya başladık. Devamını getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

 

AA

Etiketler: karagümrükMersin İdmanyurdu