Futbol

Sergen Yalçın: Çok daha erken bitirmemiz gerekirdi

12 Şubat 2021 Cuma 00:29 - Son Güncelleme 12 Şubat 2021 Cuma 00:51  |  Kaynak : AA

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Konyaspor'u penaltılar sonucu eleyerek yarı finale yükselen Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, "Çok net pozisyonlar vardı ancak bazen sonuçlandıramıyorsunuz, olmuyor" dedi.

Yalçın, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, çeyrek finale yakışacak düzeyde bir futbol oynandığını dile getirdi.

Her iki takımın oyuncularını gösterdikleri performans nedeniyle tebrik eden Sergen Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu kadar arka arkaya maçların oynandığı bir dönemde, sahadaki bütün oyuncular çok iyi mücadele etti. Mücadele tarafı böyle ancak maçın 120 dakikası bizim kontrolümüzde geçti. Birçok gol pozisyonuna girip atamadığımız, ürettiğimiz ama sonuçlandıramadığımız bir müsabaka oldu. Çok daha erken bitirmemiz gerekirdi. Çok net pozisyonlar vardı ancak bazen sonuçlandıramıyorsunuz, olmuyor. Bunu daha önce bir iki maçta daha yaşadık.

Bir şanssızlık var. Her oynadığımız maçta bu tür şanssızlıklar yaşıyoruz. Ya 10 kişi kalıyoruz ya inanılmaz pozisyonlar harcıyoruz. Bunu bir an önce sonlandırmamız lazım. Çünkü çok zor bir periyot bizi bekliyor. Ligin devamında 17 maç var. Bir kupa maçımız var. Önümüzde yoğun bir maç trafiği olacak. İnşallah bu zorlu süreci sakatlıklar yaşanmadan tam kadro atlatırız. Tek temennim bu."

Konyaspor cephesi

İttifak Holding Konyaspor'un teknik sorumlusu Ersan Parlatan, hedefledikleri futbol anlayışına yakın olduklarını söyledi.

Parlatan, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçı kaybettikleri için üzüldüklerini kaydetti. Kupada yarı finale çıkmak istediklerini ifade eden Parlatan, oyuncularının 120 dakika iyi mücadele ettiğini aktardı.

Oyuncularının coşku ve mücadeleyi sahaya yansıttığını dile getiren Parlatan, şöyle konuştu:

"Göreve başladıktan sonra ilk hedefimiz, coşkuyu ve mücadeleyi sahaya yansımaktı. Bunu da kısa zamanda başardığımıza inanıyoruz. Bugünkü 120 dakikada oyuncularımızı gerçekten kutlamak lazım. Bütün çabalarını sahaya yansıttılar. Tabii şunu da söylemek gerekir, hücum anlamında bazı eksiklerimiz var. Bunu da gidereceğiz. Bu da süreçle olacak. Çalışmak lazım. Buradaki eksiklerimizi giderirsek, gerçekten iyi bir takım olabileceğimizi gösterdik. Sonuç itibarıyla 2 gün sonra çok önemli bir maça çıkacağız. Kendi evimizde Yukatel Denizlispor maçı var. Bu karşılaşma bizim için çok önemli. Buradaki tek hedefimiz 3 puanı almak. Artık galip gelmek istiyoruz."

Sıradaki Haber
Kupada yarı final eşleşmeleri belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz