Futbol

Sivas'ta Güneş'e tepki

24 Aralık 2015 Perşembe 16:45 - Son Güncelleme 24 Aralık 2015 Perşembe 14:59

"Saha içinde bazen agresiflikler yapabiliyoruz, özür dilerim"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sivas Belediyespor'u 2-0 yendikleri maçta, yine kötü bir zeminde kötü bir oyun sergilendiğini söyledi.

Güneş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Beşiktaş'ın Sivas Belediyespor'u 2-0 yendiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Sizin de gördüğünüz gibi yine kötü bir zeminde, kötü bir maç oldu. Teknik taktik olarak eleştiri yapacağımız fazla bir olay yok. Bu maçta ne genç oyuncu oynatıp görme şansımız olur, ne as oyuncuya 'köyü oynadı' eleştirisi olur. Çünkü herkesin mazereti var" dedi.

Saha zeminleriyle ilgili söylediklerinin bazen yanlış anlaşıldığını dile getiren Güneş, şöyle konuştu:

"Bunu bazen söyleyince sözler başka yere kaçabiliyor. Benim kastım sahaların düzeltilmesidir. Ankara'da da aynı şeyi söylemeye çalıştım ama medyadaki arkadaşlar bunu Osmanlıspor başkanıyla ve Melih Bey ile ilgili... O da rahatsız olduğunu söyledi. Melih Bey'in eskiden beri futbola sevgisini, katkısını biliyorum. Benim kastım birilerini kötülemek değil. Zeminlerin biran önce düzeltilip, futbolun daha iyi şartlarda oynanmasıdır."

Karşılaşmada görev yapan oyuncuları değerlendirmesi istenen Güneş, "Az önce onu söylemeye çalıştım. Oyuncu bir gidiyor dönemiyor, çok dönse diz veya bilek gidecek frenlemeye çalışıyor. Gayretli olan arkadaşlar vardı. Maçtan önce 'sakatlık vermeden kart görmeden çıkalım' dedik. Maalesef bir oyuncu kaybettik. Onun dışında ciddi bir sakatlık görülmüyor. 3 puan aldık bunlar artı" ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş'e "küfür" protestosu

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Beşiktaş-Medicana Sivasspor maçında yaşanan "küfür" tartışması nedeniyle Sivas Belediyespor tribünlerinin yoğun protestosuna maruz kalan Güneş şunları kaydetti:

"Milletin canı sağolsun. Biz insanımızı seviyoruz. Genel kültürümüzle spor kültürümüz özdeşleştiriliyor. Benim dışımda olan şeylere sadece üzülürüm, değiştiremem. Kendimle ilgili eleştirilerde haklı taraflar varsa düzeltip, daha iyisini yapmaya çalışırım. Makam, unvan, para, şöhret ne olursa olsun benim için hiçbir şey değiştirmez. Ben dün neysem, bugün de öyleyim yarın da öyle olacağım. Düşüncemi de söylerken belki bazen üslubum kaçabiliyor ama niyetim iyi niyettir. İyi niyetimle bu kadar yıldır futbola hizmet etmeye çalıştım. Saha içinde bazen agresiflikler yapabiliyorsak ondan da özür dilerim. Bana karşı yapılan şeyler içinse hepsinin canı sağolsun."

Sıradaki Haber
"Kırılma anı kırmızı kart"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz