Futbol

Tuzlaspor, Kadıköy'e 500T ile geldi

21 Ocak 2016 Perşembe 21:17 - Son Güncelleme 21 Ocak 2016 Perşembe 20:52

Tuzlaspor, Fenerbahçe maçı için Kadıköy'e halk otobüsüyle geldi.

Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 5. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Spor Toto 2. Lig takımlarından Tuzlaspor, karşılaşmanın oynanacağı stada geliş şekliyle gündeme damgasını vurdu.

Çeşitli kademelerdeki liglerde yer alan kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntıya dikkati çekmeyi amaçlayan Tuzlaspor'un yönetici, teknik heyet ve futbolcuları, sarı-lacivertli takımla Ülker Stadı'nda yapılacak maç için İstanbul'un en uzun hattı olarak bilinen 500T hattında seferler yapan halk otobüsünü kullanarak Kadıköy'e geldi.

Basın mensuplarının da takip ettiği yolculukta, Tuzlaspor'un yönetici, teknik heyet ve futbolcular tek tek akbil basarak otobüsteki yerlerini aldı.

Halk otobüsü kulüp binasından polis eskortu eşliğinde stada hareket etti. Yolculuk boyunca futbolcular neşeli anlar yaşadı. İlginç yolculuk sırasında yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular güzel anlara tanıklık etti. Tuzlasporlu futbolcu Nihat Yılmaz, kız arkadaşına otobüste evlenme teklifinde bulunurken, yöneticiler ve oyuncular öz çekim yaparak anı kaydetti.

Tuzlaspor kafilesini taşıyan halk otobüsü yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuğun ardından Ülker Stadı'na ulaştı.

Başkan Çabuk: "Farkındalık oluşturmak için organizasyonu yaptık"

Yolculuk ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk, kendilerinin ekonomik sıkıntı yaşamadığını ancak diğer kulüplerin bu konudaki durumlarına dikkati çekmek için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Çabuk, 500T otobüs hattının hem İstanbul hem de Tuzla ile özdeşleştiğini vurgulayarak, "Hazır Fenerbahçe maçı varken 'farkındalık oluşturalım' dedik. Biz ayaklarımızın üstünde duruyoruz ama ikinci ve üçüncü lig kulüplerinin ciddi sıkıntıları var. Kulüp başkanlarıyla bir araya geldiğimizde bu işten dert yanıyorlar. Bizler de ligler arasındaki gelir gider dengesizliğini dile getirmek istedik. Başkanlarımızın sesi olalım düşüncesiyle böyle bir organizasyon yapmaya karar verdik. Hazır Fenerbahçe maçı varken, 'ilgi çeker' dedik. Amacımız kimseyi üzmek değil. Algı operasyonuyla farkındalık oluşturmak için yaptık" diye konuştu.

Halk otobüsüyle stada gelme fikrinin kendisinden çıktığını ve yönetim kurulundaki arkadaşların da destek verdiğini kaydeden Çabuk, futbolcuların da konuyu memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Futbolcuların da ilginç bir deneyim yaşadığını anlatan Çabuk, "Çoktandır böyle bir otobüse binmemişlerdir. Onlar da hayatın böyle olduğunu görsünler. Böyle bir hattın olduğunu futbol camiası öğrensin. Futbolcuların yaşam tarzı çok farklı. Ciddi hayat tecrübesi olacak. Akbilleri de var" şeklinde konuştu.

Çabuk, kulüplerin yaşadığı sıkıntıları gidermek için neler yapılabileceğine yönelik soruyu şöyle yanıtladı:

"Bu işin liderliğini yapan Türkiye Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, kulüplerimizle bir araya gelip bu işin böyle gitmeyeceğini görmesi lazım. Böyle bir gerçek var, kimse yüzleşmek istemiyor. Şu anda kısmi olarak sıkıntısını çekiyoruz ama gelecekte daha ciddi sıkıntılara sebebiyet vermeden tedbir alınması lazım. Kulüpleri borçlandıran mantıktan ziyade gelir gider dengesini sağlamış yönetim anlayışını koymak lazım. Yaptırımlar neyse, elimizin de serbest olmaması lazım. Konuşup bu işe çözüm bulmak gerekiyor. Türkiye'nin gençliğine sahip çıkıyorsak, yıldız futbolcuların peşinde değil, gençliğin peşinden gitmek lazım. Futbol dünyanın bir numarası. Şov peşinde değil, iş peşinde olmak lazım."

Diğer kulüp yöneticilerinin de yaptıkları organizasyondan dolayı kendilerini kutladığını anlatan Ahmet Çabuk, "İkinci ve üçüncü lig kulüpler birliği yönetimindeyim. Onların sesi olmak bizim için önemli. Tuzlaspor olarak bizim derdimiz yok ama gelecekte olacak. Yardımlaşma olmalı. Diğer başkanların ciddi teşekkürlerini aldım" ifadelerini kullandı.

Ayaz: "Vermek istediğimiz mesajı verdik"

Kulüp basın sözcüsü Levent Ayaz ise yaptıkları eylemle istedikleri mesajı verdiklerine inandıklarını söyledi.

Alt liglerdeki kulüplerin sıkıntılarına dikkati çekmek için kulüp başkanı Ahmet Çabuk liderliğinde ironik bir proje geliştirdiklerini dile getiren Ayaz, "En iyi mesajı da Fenerbahçe maçında vereceğimize inandık. Klasikleşmiş 500T ile gidiyoruz. Sallana sallana, 500T ile keyifli bir şekilde gidiyoruz" diye konuştu.

Futbolcular da yolculuktan memnun kaldı

Tuzlasporlu futbolcular da ilginç yolculuktan memnun kaldıklarını ifade etti.

Takım kaptanı Okan Baydemir, farkındalık mesajını başkan ve yöneticilerin düşündüğünü belirterek, "Türkiye Kupası'na renk katan bir takımız. Bunu da Fenerbahçe maçına denk getirdik, ses getirmesini istedik. İnşallah bunu herkes anlar. İnşallah alt liglerdeki kardeşlerimize herkes destek verir. Maddi ve manevi çok sıkıntı yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

Yöneticilerin Ülker Stadı'na olacak yolculukla ilgili bilgi verdiğinde şaşırdıklarını ve şaka olduğunu zannettiklerini anlatan Okan, "Proje detayını öğrendikten sonra 'varız' dedik. İnşallah faydalı oluruz. 500T hattında kaç durak olduğunu bilmiyorum. İnşallah federasyonun ve önde gelen insanların desteklerini görürüz" diye konuştu.

Futbolculardan Mehmet Alaeddinoğlu ise yolculuğun kendileri için güzel bir anı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Türk futbolunun gelişimi için, alt ligler için bu mesaj çok önemli. Çorbada tuzumuz olabiliyorsa ne mutlu bize. Federasyonun rolü çok büyük. Yöneticilerimiz güzel iş yaptı. Biz de desteğimizi vermek zorundayız. Daha önce bu hattı kullandım. Konforlu bir yolculuk değil ama konforundan ziyade farkındalık ön planda. Zevkli geçiyor. Tuzlaspor iki sezondur önemli mesajlar veriyor. Alt liglerde değerli oyuncular olduğunu gösteriyor."

Sıradaki Haber
"Bütün konsantrasyonumuz lige"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz