Futbol

Van Persie: "Net bir kırmızı karttı"

06 Şubat 2017 Pazartesi 00:18 - Son Güncelleme 06 Şubat 2017 Pazartesi 00:24

Fenerbahçe'ye turu getiren golü atan Van Persie, "Tosic, yapmaması gereken bir tepki verdi. Bence net bir kırmızı karttı" dedi.

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız golcüsü Robin van Persie, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda deplasmanda yaptıkları Beşiktaş derbisinde oyundan atılan siyah-beyazlı futbolcu Dusko Tosic'e verilen kırmızı kartın doğru olduğunu savundu.

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamada bulunan Van Persie, iyi bir müsabaka olduğunu belirterek, "Kırmızı karttan sonra oyunun kontrolünü ele aldık. Bu durumu avantaja çevirdik. İkinci yarıda golü attıktan sonra, skoru korumasını başardık. Taraftarlarımızla ve takımımızla gurur duyuyorum." diye konuştu.

Kendisinin de içinde yer aldığı pozisyonda Beşiktaşlı Tosic'in kırmızı kart görmesini değerlendiren 33 yaşındaki futbolcu, "Kendime alan oluşturmaya çalışıyordum, o da benim gidişimi engellemeye çalışıyordu. Bir süre itiş kakış gibi bir görüntü ortaya çıktı. Tosic, buna kötü, yapmaması gereken bir tepki verdi. Bence net bir kırmızı karttı." ifadelerini kullandı.

Robin van Persie, maçın devre arasında soyunma odası koridorunda gerginlik yaşandığını aktararak, "Bazı oyuncular, çığlık çığlığa bağırıyorlardı. Açıkçası orada olanlar beni çok ilgilendirmiyor. Bazen bunlar olabiliyor. Tamamen duyguların ortaya çıkmasından kaynaklanan bir durumdu. Hepimiz bu duyguları yaşarız ama bazı akşamlarda bu duygular zirveye çıkar. Bugün de o akşamlardan biriydi." açıklamasında bulundu.

Volkan Demirel: "Neden bana bu kadar tepki var"

Fenerbahçe Takım Kaptanı Volkan Demirel ise Beşiktaş taraftarının kendisine tepki göstermesine anlam veremediğini kaydetti.

Karşılaşmada ortamı gerecek herhangi bir şey yapmadığını ileri süren deneyimli file bekçisi, "Tabii ki derbilerde atmosfer biraz fazla yükseliyor. Neden böyle olduğunu ben de bilmiyorum. Benim anlamadığım şu; neden bana bu kadar tepki var. Ben, bugün hiçbir şey yapmadım. 1-0 öne geçtikten sonra skorun avantajıyla elimden geleni yaparım. Bu kimseyi ilgilendirmez. Sonuçta kazanmak için sahadayım. Soyunma odasına girerken, dalaşıyoruz. Bunlara gerek yok. Olayları buraya taşıyanlar başkaları. Onlardan sonra gaza gelip bize bir şeyler söylenince, tepki vermeden olmuyor." şeklinde konuştu.

Müsabakayı değerlendiren Volkan Demirel, güzel bir maç olduğunu vurgulayarak, "İyi bir galibiyet aldık. Beşiktaş'ın iyi futbol oynadığını, iyi bir takım olduğunu, bu zamana kadar iç sahada mağlup olmadıklarını ve her maçta gol attıklarını biliyorduk. İlk yarım saat ona göre gardımızı aldık. İlk 30 dakika istediğimiz gibi geçti. Rakibin 10 kişi kalmasıyla avantajı yakaladık. İkinci yarı oyunu ele geçirerek, galip gelmesini bildik." diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Advocaat'tan kırmızı kart, Van Persie ve Güneş yorumu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz