Motor Sporları

Alfa Romeo yeni sezon için iddialı

28 Ocak 2022 Cuma 13:46 - Son Güncelleme 28 Ocak 2022 Cuma 14:17  |  Kaynak : TRT SPOR

Formula 1 ekiplerinden Alfa Romeo, 140 milyon dolarlık bütçe sınırının tamamını kullanacak. Takım yöneticisi Frederic Vasseur, "Bu yıl daha rekabetçi bir sezon geçireceğimize inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Formula 1 yönetimi, takımlar arasındaki harcama adaletsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla geçen yıl bütçe sınırı getirmişti. Bu yıl takımların sahip olduğu bütçe, 140 milyon doları geçemeyecek.

Bu karar, Mercedes ve Ferrari gibi büyük bütçelere sahip olmayan takımlar tarafından olumlu karşılandı. O takımlardan biri de bugüne kadar düşük bütçelerle yoluna devam eden Alfa Romeo...

Alfa Romeo Racing Orlen, son dönemde yapılan ticari ortaklıklarla rakipleriyle arasındaki farkı kapatma yolunda ilerliyor.

İtalyan motor üreticisinin desteğini alan Sauber şirketi, Çinli çaylak Guanyu Zhou ve Mercedes'ten Valtteri Bottas ile anlaştı. Bu gelişmeler yeni sponsorları da beraberinde getirdi.

Böylece 140 milyon dolarlık bütçe sınırının tamamını kullanma aşamasına gelen İsviçreli ekip, sezona daha rekabetçi girecek.

Takımın yöneticilerinden Fred Vasseur, "Bir çok sponsorluk anlaşması yaptık. Bütçe sınırına çok yakın olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Alfa Romeo için 2022 sezonunun büyük bir fırsat olacağını belirten Vasseur, "Rekabetçi bir sezon geçirmeye hazırız, Başarılı bir sezon geçirmek için adım adım ilerlememiz gerekiyor. Bu sezon Ferrari motoruyla yarışacağız. Her ayrıntıyı gözden geçirmemiz gerekiyor. Şirketimizin tüm paydaşları doğru yolda olduğumuza inanıyor" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Formula 1'den Singapur kararı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz