Motor Sporları

Alonso son noktayı koyuyor

22 Kasım 2018 Perşembe 16:39 - Son Güncelleme 22 Kasım 2018 Perşembe 16:49

Fernando Alonso, Abu Dhabi Grand Prix'inin ardından Formula 1'e veda etmeye hazırlanıyor. İspanyol pilot, Birleşik Arap Emirliklerindeki yarışın kendisi için son derece duygusal olacağını söyledi, "Formula 1'e mutlu şekilde veda etmek istiyorum" dedi.

Fernando Alonso, 17 yıllık Formula 1 kariyerine, hafta sonu Abu Dhabi Grand Prix'siyle son noktayı koyacak.

Alonso, büyük bir sürpriz olmadığı taktirde kariyerini 32 galibiyet, 22 pole pozisyonu, 23 en hızlı tur ve 97 podyumla noktalayacak.

Kariyerine 2 dünya şampiyonluğunun yanı sıra, 3 dünya ikinciliği ve 1 dünya üçüncülüğü sığdıran Alonso, kendisi için duygusal bir yarış olacağını söyledi.

İspanyol pilot, emekliliğinin, Formula 1'deki uzun ve mutlu geçen 17 yılın sonu anlamına geldiğini belirtti; "Formula 1 kariyerimi olumlu bir sonuçla bitirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

37 yaşındaki sporcu, "hafta sonu tamamen Abu Dhabi'ye odaklanıyorum. Bu zor bir pist ama kaybedecek bir şeyimiz yok" diye konuştu.

Daha önce Monaco Grand Prix'si ve Le Mans 24 Saat'i kazanan Fernando Alonso'nun, 'Triple Motorsport Crown' unvanını alabilmek için önündeki tek engel Indianapolis 500 yarışları.

İspanyol pilot, bu unvan için mayıs 2019'da Indianapolis 500'de yarışacak.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Brezilya'da zafer Hamilton'ın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz