Motor Sporları

Alonso'dan ikincilik itirafı

31 Ekim 2013 Perşembe 17:40 - Son Güncelleme 05 Kasım 2013 Salı 12:45

Alonso, şampiyonluktan çok ikinciliğe odaklanmak zorunda olduklarını söyledi.

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin İspanyol sürücüsü Fernando Alonso, takımda kalıp kalmayacağı sorularından yorulduğunu belirterek, "Ferrari ile ilişkim harikaydı, harika ve harika olacak" dedi.

2005 ve 2006 Formula 1 şampiyonu Alonso, Autosport dergisine yaptığı açıklamada, 2015 yılında motor üreticisi Honda ile çalışacak Büyük Britanya takımı McLaren'e gidebileceği iddialarından sonra bir kez daha kendisine yöneltilen "Ferrari'deki geleceğiyle ilgili sorular"ı yanıtlamaktan yorulduğunu söyledi.

Pazar günü koşulacak sezonun 17. yarışı Abu Dabi Grand Prix'si öncesinde konuşan İspanyol pilot, muhtemelen aynı soruyla takvimdeki 18. yarış ABD Grand Prix'sinden önce de karşı karşıya kalacağını dile getirerek, "İnanılır gibi değil. Her hafta sonu aynı şeyi tekrarlıyorum. Ferrari ile ilişkim harikaydı, harika ve harika olacak" diye konuştu.

2010 ve 2012 yıllarında şampiyonluğa yaklaşan, bu sezon şampiyonayı ikinci götüren Alonso, Red Bull-Renault'un Alman pilotu Sebastian Vettel'in üst üste 4'üncü şampiyonluğunu ilan ettiği Hindistan Grand Prix'sine kadar matematiksel olarak şampiyonluk mücadelesini sürdürse de şampiyonluktan çok ikinciliğe odaklanmak zorunda kaldığını itiraf etti.

32 yaşındaki Alonso, şunları kaydetti:
"Gerçekçi olmaya ve bu yıl şampiyonluk için yarışama şansımız kalmadığını bilmeye ihtiyacımız var. Sezon başında zirveye yakındık ama sonra yeteri kadar hızlı olamadık. Geldiğimiz noktada pilotlar ve markalar klasmanında ikinci olmak için yarışıyoruz. Sezon başında ana önceliğimiz bu değildi ancak şimdi başarmak için iyi bir hedef."

Sıradaki Haber
Şampiyon Vettel
Yükleniyor lütfen bekleyiniz