Motor Sporları

Avusturya'da zafer Rosberg'in

22 Haziran 2014 Pazar 17:27 - Son Güncelleme 22 Haziran 2014 Pazar 17:31

Formula 1'de sezonun 8. yarışı olan Avusturya GP'sini Nico Rosberg kazandı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun sekizinci yarışı Avusturya Grand Prix'sini kazanan Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg, bu sezon 3. kez podyumun zirvesine çıktı.
 
Formula 1 sezonunun sekizinci yarışı, Avusturya'nın Styria eyaletinin Spielberg kentinde bulunan 4 bin 326 metre uzunluğundaki Red Bull (eski adıyla A1) pistinde 71 tur üzerinden yapıldı.
 
2003'ten sonra ilk kez takvimde yer alan Avusturya Grand Prix'sine 9. sıradan başlayan Mercedes'in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton startın en karlı ismiydi. 4 sıra birden kazanan Hamilton, ilk tur içinde Ferrari'den Fernando Alonso'yu da geçerek 4'üncülüğe yerleşti. 13. cepten kalkan son 4 yılın şampiyonu Red Bull-Renault'dan Sebastian Vettel ise yaşadığı sorun yüzünden son sıraya geriledi.
 
Yarışa ilk iki sırada başlayan Williams-Mercedes pilotları Felipe Massa ve Valtteri Bottas ile arkalarındaki Mercedes sürücüleri Nico Rosberg ve Lewis Hamilton'dan oluşan 4'lü grup 3. turdan itibaren 5. sıradaki Alonso ile aradaki farkı açmaya başladı.
 
12. turda başlayan ilk "pit stop"ların ardından Massa, Mercedes'lerin arkasında kaldı. Rosberg de Massa'nın takım arkadaşı Bottas'ı geçti. Pite girmeyen Force India-Mercedes sürücüsü Sergio Perez ise yarışın yeni lideri oldu. İlk "pit stop"lardan sonra yarışı önde götüren 5'li grup Perez, Rosberg, Bottas, Hamilton, Massa şeklinde sıralandı.
 
Perez, liderliği, 27. turda Rosberg'e kaptırdı. Aynı tur içinde Bottas'a da geçilen Perez, sonraki tur da Hamilton'ın arkasına düştü.
 
İkinci "pit stop"larla beraber Ferrari pilotu Alonso, çok uzun sürmese de bu sezon ilk defa bir yarışta liderliğe yükseldi. İkinci "pit stop"ların tamamlanmasıyla Mercedes sürücüleri Rosberg ve Hamilton, bu sezon sıklıkla görüldüğü üzere ilk iki sıraya yerleşti.
 
Son 5 tura girilirken Rosberg ile takım arkadaşı Hamilton arasındaki fark 1.3 saniyeydi. Willams-Mercedes pilotları Bottas ve Massa ise öndeki ikilinin yaklaşık 6 saniye arkasında 3 ve 4. sırada yer aldı.
 
Hamilton son tur içinde farkı 0.6 saniyeye kadar indirse de Rosberg, 1:27:54.976'lık derecesiyle sezonun 3'üncü, kariyerinin 6. yarış zaferini elde etti. Hamilton, takım arkadaşının 1.9 saniye gerisinde ikinci oldu ve Mercedes'in bu sezon 6. kez bir yarışı ilk iki sırada bitirmesini sağladı. Bottas ise liderin 8.1 saniye arkasında üçüncülüğü elde ederek, kariyerinde ilk kez podyuma çıktı.
 
Pilotlar klasmanında birinci sırada bulunan Rosberg, yarış sonunda puanını 165'e yükseltti ve ikinci sıradaki takım arkadaşı ile arasındaki puan farkını 29'a çıkardı.
 
Sezonun dokuzuncu yarışı Büyük Britanya Grand Prix'si 6 Temmuz'da yapılacak.
 
İlk 10
Yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle:
1. Nico Rosberg (Mercedes)
2. Lewis Hamilton (Mercedes)
3. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
4. Felipe Massa (Williams-Mercedes)
5. Fernando Alonso (Ferrari)
6. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
7. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)
8. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)
9. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
10. Kimi Raikkonen (Ferrari)
 
Pilotlar ve markalar klasmanı
Formula 1'de Avusturya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası da şöyle oluştu:
 
Pilotlar klasmanı
 1. Nico Rosberg (Almanya) / 165 puan
2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) / 136
3. Daniel Ricciardo (Avustralya) / 83
4. Fernando Alonso (İspanya) / 79
5. Sebastian Vettel (Almanya) / 60
 
Takımlar klasmanı
 1. Mercedes / 301
2. Red Bull-Renault / 143
3. Ferrari / 98
4. Force India-Mercedes / 87
5. Williams-Mercedes / 85
 

Sıradaki Haber
Avusturya'da ilk cep Massa'nın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz