Motor Sporları

Ayrılığın sebebi koronavirüs

06 Haziran 2020 Cumartesi 14:11 - Son Güncelleme 06 Haziran 2020 Cumartesi 14:21

Ferrari - Sebastian Vettel ilişkisinin Koronavirüs nedeniyle sona erdiği belirtildi. Takım sorumlusu Mattia Binotto, ''Vettel her zaman ilk tercihimizdi ancak salgın sonrası oluşan ekonomik etkenler bizi böyle bir karara itti'' dedi.

Ferrari takım sorumlusu Mattia Binotto, 4 kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel ile yaşanan ayrılığın nedenini açıkladı.

İspanyol basınına konuşan İsviçreli yönetici, böyle bir adım atmalarında Koronavirüs salgınının etkili olduğunu söyledi.

Alman sürücünün her zaman ilk tercihleri olduğunu belirten Binotto, ''Salgın sonrası bazı ekonomik etkenlerle karşı karşıya kaldık. Bütçe sınırlamasıyla da birlikte planlarımızda değişiklikler oldu'' dedi.

Mattia Binotto, basında yer alan 'Ferrari, Sebastian Vettel'e kısa vadeli bir sözleşme önerdi' iddialarına da yanıt verdi.

Bu iddiaların doğru olmadığını dile getiren takım sorumlusu, ''Yeni bir döneme giriyoruz ve görünüşe göre bu vizyon, zamanlama açısından Vettel için örtüşmedi. Ayrılığın teklif veya süre ile ilgisi yok'' şeklinde konuştu.

Vettel'in, ezeli rakipleri Mercedes ile anılmasına da değinen Binotto, ''Takım bulamazsa bu Formula 1 için kötü olacak. O yüzden böyle bir şey gerçekleşirse mutlu olurum'' dedi.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Kadın motor sporları ertelendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz