Motor Sporları

Azerbaycan'da Formula 1 heyecanı

06 Haziran 2016 Pazartesi 18:12 - Son Güncelleme 06 Haziran 2016 Pazartesi 15:17

Formula 1 için, Bakü sokaklarında çalışmalar son aşamaya geldi.

Formula 1 Dünya Şampiyonası takviminde ilk kez yer alan Azerbaycan Grand Prix'sine sayılı günler kala, Bakü sokaklarında çalışmalar son aşamaya geldi.

Azerbaycan'ın 17-19 Haziran tarihlerinde ev sahipliği yapacağı yarış öncesinde, hafta sonu boyunca piste dönüştürülecek başkent sokaklarında bir taraftan çevre düzenlemesi yapılıyor, bir taraftan da pistin geçeceği yolların kenarlarına bariyerler yerleştiriliyor.

Başkentin ünlü Azadlık Meydanı'nda inşa edilen 300 metrelik "pit stop" alanında son işlemler yapılırken, bu meydanda pistin diğer bölgelerine de izleyici tribünleri kuruluyor. 

Azadlık Meydanı, Azneft Meydanı, tarihi Kız Kalesi önü, tarihi İçerişehir'in kale kapıları önünde ve güzergahtaki diğer alanlarda kurulan tribünlerde seyirciler, yarışları Bakü'nün tarihi ve kültürel yapılarının manzarasıyla birlikte izleme şansı elde edecek.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Yarış Direktörü Charlie Whiting, Bakü'de düzenlediği basın toplantısında, pist haline gelecek sokakları denetlediğini, çalışmalardan memnun kaldığını belirtti.

Pistin neredeyse hazır olduğunu söyleyen Whiting, "Genel olarak standartlar çok yüksek düzeyde. İşlerin plana uygun ilerlemesinden memnunum. Yapılması gereken her şey yapılmış." diye konuştu.

Azadlık Meydanı'nda başlayacak yarışta, Hazar Denizi'nin kıyısındaki caddeden geçecek araçlar, tarihi İçerişehir'in etrafında turlayarak tekrar Azadlık Meydanı'na gelecek. Pilotlar, 20 zorlu virajı bulunan pistte 51 tur atacak.

Araçlarıyla bir turda yaklaşık 6 kilometre mesafe katedecek F1 pilotları, düzlüklerde saatte 340 kilometre hıza kadar çıkabilecek.

Etiketler : AzerbaycanFormula 1
Sıradaki Haber
Hamilton, bu sezon ilk kez birinci
Yükleniyor lütfen bekleyiniz