Motor Sporları

Bianchi neden kaza yaptı?

04 Aralık 2014 Perşembe 01:29 - Son Güncelleme 04 Aralık 2014 Perşembe 01:32

Fransız pilot Jules Bianchi'nin kazasıyla ilgili inceleme raporunu yayımladı.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), sona eren Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın Japonya'da düzenlenen 15. yarışında, Marussia-Ferrari takımından Jules Bianchi'nin yeterince yavaş gitmediği için kaza yaptığını açıkladı.

FIA'nın internet sitesinde, Japonya'da düzenlenen yarışta kafasından ciddi şekilde yaralanan ve tedavisine devam edilen 25 yaşındaki Fransız Jules Bianchi'nin kazasıyla ilgili inceleme raporuna yer verildi.

Kazanın ardından oluşturulan 10 kişilik bir ekibin elde ettiği bulgulara göre hazırlanan 396 sayfalık raporda, aynı yarışta pistin dışına çıkarak bariyerlere çarpan Sauber takımından Adrian Sutil'in otomobilini çekmeye gelen araçla çarpışan Bianchi'nin, kaza nedenleri açıklandı.

Raporda, söz konusu kazanın en önemli gerekçesi olarak Bianchi'nin "yeteri kadar aracının hızını yavaşlatmadığı için Sutil'in kaza yaptığı aynı noktada kontrolünü kaybettiği" vurgulandı. Fransız pilotun kaza anındaki hızının 126 kilometre olduğu belirtildi.

Ekim ayında düzenlenen yarışta kafasından ciddi şekilde yaralanan Bianchi, kaza sonrasında Japonya'daki Mie Hastanesinde yoğun bakıma alınmıştı. Uzun süre sonra uyandırılarak, 19 Kasım'da Fransa'nın Nice Üniversite Hastanesine nakledilen Fransız pilotun, nefes alışverişinde sorun yaşanmasa da bilinci hala kapalı.

Sıradaki Haber
VİDEO | "Ferrari'de olmak peri masalı gibi"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz