Motor Sporları

Bottas'tan Hamilton'a övgü: O yaşayan bir efsane

28 Şubat 2022 Pazartesi 14:31 - Son Güncelleme 28 Şubat 2022 Pazartesi 14:54  |  Kaynak : TRT SPOR

Alfa Romeo'nun yeni sürücüsü Valtteri Bottas, eski takım arkadaşı Lewis Hamilton ile ilgili konuştu. Fin pilot, Britanyalı sürücünün bir efsane olduğunu ve Abu Dabi'de yaşananlardan sonra daha güçlü döneceğini söyledi.

Alfa Romeo ile yeni bir maceraya atılan Valtteri Bottas, eski takım arkadaşı Lewis Hamilton'a dair açıklamalarda bulundu.

Finlandiyalı sürücü, Britanyalı pilottan övgüyle bahsetti.

Tartışmalı Abu Dabi Grand Prix'sine değinen 32 yaşındaki pilot, "Geçen yılın sonunda olanlardan sonra herkes görecek. Lewis içindeki ateşle daha güçlü dönecek." dedi.

7 dünya şampiyonluğu bulunan Hamilton ile 5 yıl boyunca aynı takımda yarışmanın bir "onur" olduğunu dile getiren Bottas, "Lewis yaşayan bir efsane. Hep çok hızlıydı ve onu yenebilmem için çok çalışmam gerekti. Bunu bazen başarabildim ama genel olarak gerisindeydim. Senden daha iyi birisiyle tanıştığında olacakları kabullenmen gerekir” şeklinde konuştu.

Mercedes, 2017 sezonunda emekli olan Nico Rosberg’in yerine Valtteri Bottas’ı getirmişti. Bottas'ın Alman takımına katılmasından sonra ekip, pilotlar ve takımlar şampiyonluğunu toplam 10 kez kazandı.

Sıradaki Haber
Hamilton: İstenilen seviyede değiliz
Yükleniyor lütfen bekleyiniz