Motor Sporları

Davide Brivio'nun yeni takımı belli oldu

18 Ocak 2021 Pazartesi 11:55 - Son Güncelleme 18 Ocak 2021 Pazartesi 12:03  |  Kaynak : TRT SPOR

Suzuki MotoGP'den ayrılan takım patronu Davide Brivio, Alpine Formula 1 ekibinin yeni yarış direktörü oldu. İtalyan yöneticinin, Alpine'nin başına geçmesinde Renault CEO'su Luca de Meo'nun büyük bir etkisi olduğu düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Suzuki MotoGP, takım patronu Davide Brivio'nun takımdan ayrıldığını açıklamıştı. İtalyan yöneticinin yeni durağı belli oldu.

Bu yıl Renault'nun fabrika takımının yerini alan Alpine, Brivio hakkındaki resmi açıklamayı yaptı. Buna göre Brivio, 2021 sezonuyla birlikte Alpine Formula 1 takımının yeni yarış direktörü oldu.

56 yaşındaki ismin sahip olduğu rol ve sorumluklar hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Brivio, doğrudan Alpine markasının CEO'su Laurent Rossi'ye rapor verecek.

Brivio'nun Alpine markasına katılmasında Renault CEO'su Luca de Meo'nun büyük bir etkisi olduğu düşünülüyor. Her iki yönetici de geçmişte Yamaha'nın MotoGP projesinde görev almıştı.

Brivio, MotoGP dünyasında büyük saygı duyulan isimlerden biri. Formula 1'de ilk kez yarışacak olan 56 yaşındaki yöneticinin performansı merakla bekleniyor.

Formula 1’e yeniden döndüğü 2016’dan beri en iyi sezonunu 2020’de yaşayan Renault, 3 yarışta podyuma çıktı. Alpine adını alan takım, gelecek sezon 2 dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso ve Esteban Ocon’dan oluşan pilot kadrosuyla mücadele edecek.

Sıradaki Haber
Alpine F1 Takımı'nın direktörlüğünü Brivio yapacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz