Motor Sporları

F1 pilotu Hamilton'dan itiraf

23 Aralık 2013 Pazartesi 17:33 - Son Güncelleme 23 Aralık 2013 Pazartesi 17:39

"2014 kuralları olmasa Red Bull, 5, 6 veya 7. kez şampiyon olabilirdi."

Formula 1 takımlarından Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, 8 silindirli yerine 6 silindirli ve turboşarjlı motorların kullanılacağı 2014 sezonundaki kural değişiklikleri olmasa, son 4 yılın şampiyonu Red Bull'a karşı şanslarının bulunmayacağını söyledi.

Formula 1'deki ikinci sezonunda (2008) şampiyonluğa ulaşan Hamilton, Autosport dergisine konuştu. Hamilton, 2.4 litre hacmindeki V8 motorlar yerine 1.6 litrelik turbo beslemeli V6 motorlar kullanılmasını öngören 2014 sezonu kurallarının, son 4 yıldır şampiyonluğa uzanan Red Bull-Renault ve Sebastian Vettel'i alt etmek için diğer takımlara önemli bir fırsat verdiğini belirtti.

28 yaşındaki İngiliz pilot, "2014'te, geçen sezonki otomobillerin güncellenmiş versiyonları kullanılsaydı, Red Bull'u geçmek çok zor olurdu. Her şey baştan başlayacağı için mutluyum. Aksi takdirde Red Bull, 5, 6 veya 7. kez şampiyon olabilirdi" ifadelerini kullandı.

2009 yılında yaşanan büyük değişime karşın takım ve sürücülerin, kendilerini zirveye çıkaracak çalışma şekillerini bulmak konusunda zaman kaybetmediklerini hatırlatan Hamilton, "Kinetik enerji geri kazanım sistemi (KERS) ve diğer kurallarla ayak uydurmak gerçekten kolay olmuştu. O yıl yarıştığım McLaren takımı, ilk yarışa en iyi KERS sistemiyle gelmişti ama otomobil pek iyi değildi. Umarım bu kez iki tarafta da iyi iş çıkarırız" diye konuştu.

Sıradaki Haber
İlk testler eğlenceli olacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz