Motor Sporları

F1'de İngiltere Grand Prix’si tehlike altında

20 Mayıs 2020 Çarşamba 10:29 - Son Güncelleme 20 Mayıs 2020 Çarşamba 10:34

Formula 1’de 2020 sezonu için arayış sürüyor. Şampiyona yetkilileri, ülkeye yurt dışından girecek olan kişilere uygulanacak 14 günlük karantina sürecinden dolayı Silverstone Pisti'nde planlanan iki yarışın iptal edilebileceğini açıkladı.

Organizatörler, takvimde yer alabilecek ayaklar için görüşmelerini sürdürürken, bir kötü haber de İngiltere Grand Prix’sinden gelebilir. İngiliz hükumeti, yurt dışından giriş yapacak kişilere, 14 günlük karantina sürecinin gelecek aydan itibaren uygulanacağını duyurdu.

Alınan bu karar, özellikle ülke dışında yer alan 3 takımı etkiliyor. 14 günlük karantina sürecine maruz kalacak Ferrari, Alfa Romeo ve AlphaTauri takımlarının, yarışlara hazırlanması mümkün görünmüyor.

Konuyla ilgili konuşan Formula 1 sözcüsü, önlemlerin yumuşatılması gerektiğini söyledi. Yapılan açıklamada, "Tedbirler konusunda muafiyet uygulanmazsa, Silverstone Pisti’nde yarış gerçekleştirmemiz imkansız" ifadelerine yer verildi. Formula 1’de 2020 sezonunun 5 Temmuz’da Avusturya ile başlaması ve ardından İngiltere ayağıyla devam etmesi planlanıyordu.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Button: Vettel kararını duyunca şok oldum
Yükleniyor lütfen bekleyiniz