Motor Sporları

Ferrari'de istifa

14 Nisan 2014 Pazartesi 15:25 - Son Güncelleme 14 Nisan 2014 Pazartesi 15:29

F1 ekibi Ferrari'nin takım patronu Domenicali görevinden ayrıldı.

Hayal kırıklığı yaratan Ferrari, Formula 1 2014 sezonuna kötü bir başlangıç yapmış, Fernando Alonso ile Kimi Raikkonen podyum dahi elde edememişti.

Domenicali, patron olarak görev yapmaya başladığı ilk sene Ferrari, takımlar şampiyonluğunu kazanırken, pilotlar şampiyonasında Felipe Massa ve Fernando Alonso ile şampiyonluğa 2008, 2010 ve 2012 yıllarında çok yaklaşırken, son anda kaybetmişti.

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo son günlerde yaptığı açıklamalarda, yakın zamanda büyük değişikliklerin olacağını ifade etmişti.

UMARIM FERRARI ESKİ BAŞARISINA GERİ DÖNER

İstifası Montezemolo tarafından kabul edilen Stefano Domenicali yaptığı açıklamada, profesyonel hayatta önemli kararlar alınması gereken anlar olduğunu belirterek, "Çok acı verici olsa da bu önemli kararları almak için cesaret gerekiyor. Önemli değişiklikler yapmanın zamanı gelmişti. Yaşadığımız mevcut durum süresince her zaman yaptığım gibi patron olarak sorumluluğu üzerime alıyorum" dedi.

Grubun iyiliği için istifa kararı aldığını dile getiren Domenicali, "Ekipteki kadın ve erkek herkese, pilotlara, son yıllarda muhteşem ilişkilerimizin olduğu ortaklarımıza teşekkür ederim. En yakın zamanda Ferrari'nin, hak ettiği başarı seviyesine geri dönmesini dilerim. Beni her zaman desteklemiş olan başkanımıza ve son yıllarda istenen verimi alamamamıza rağmen bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.


2008 yılından bu yana takımın patronluğunu yürüten Domenicali, Maranello merkezli Ferrari'de, 1991 yılından beri çeşitli görevlerde bulunmuştu.

MONTEZEMOLO: "DOMENICALI, FERRARI'NIN ÇIKARLARINI DÜŞÜNDÜ"

Başkan Montezemolo da, Ferrari'de şimdiye kadar yaptıkları nedeniyle Domenicali'ye teşekkür ederek, "Domenicale'ye sadece bağlılık ve katkılarından dolayı değil, aynı zamanda bugün bile Ferrari'nin çıkarlarını düşünerek gösterdiği sorumluluk duygusu için de teşekkür ediyorum.

23 yıldır beraber çalıştığımız süre boyunca, kariyerinde her daim ilerleme kaydetti ve bundan sonrası için de kendisine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Montezemolo takım patronluğuna, Ferrari Kuzey Amerika'nın başkan ve CEO'su Marco Mattiacci'nin getirildiğini açıklayarak, "Bu görevi büyük bir coşkuyla kabul eden değerli yönetici Mattiacci'ye hayırlı işler diliyorum" dedi. 

Sıradaki Haber
Formula 1'e yeni takım
Yükleniyor lütfen bekleyiniz