Motor Sporları

Ferrari'den ayrıldığı için pişman değil

09 Nisan 2015 Perşembe 19:11 - Son Güncelleme 09 Nisan 2015 Perşembe 19:29

"Ferrari'yi aynı şeyin 4. kez gerçekleşmesini istemediğim için bıraktım."

Formula 1 takımlarından McLaren-Honda'nın İspanyol pilotu Fernando Alonso, 2015'in ikinci yarışını kazandıklarını gördükten sonra Ferrari'yi bıraktığı için pişman olmadığını ancak şampiyon olmaları durumunda fikrinin değişebileceğini söyledi.

Ferrari'den McLaren-Honda'ya geçtiği yeni sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sini testlerdeki kazası nedeniyle kaçıran, ikinci yarışı Malezya Grand Prix'sini ise aracındaki arıza nedeniyle tamamlayamayan Alonso, takım değiştirdiği için pişman olup olmadığı konusunda açıklamalarda bulundu.

2005 ve 2006 şampiyonu Alonso, Formula 1'in internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Ferrari birinci oldu, bense mücadelenin 3'te 2'lik kısmını tamamladıktan sonra yarış dışı kaldım. Ferrari'deki 5 yılımın 3'ünde sezonu 2. sırada bitirdim. Takımı, aynı şeyin 4. kez gerçekleşmesini istemediğim için bıraktım. Bu nedenle pişman değilim ama şampiyon olurlarsa muhtemelen fikrim değişir. Fakat 2. veya 3. olurlarsa kararımdan dolayı sevinirim" ifadelerini kullandı.

Kazanamamak ve özellikle 2014 sezonda rekabetçi bir araca sahip olamamaktan yakınan Alonso, "Ferrari ile iyi sezon başlangıçlarım oldu. 2013'te Çin Grand Prix'sini kazanmıştım. Önemli olan sezon sonunda birinci olmak ve biz bunu başaramadık. Sezon bittiğinde kazanmak istiyorum" yorumunu yaptı.

2014 Formula 1 sezonunu, 1993'ten beri ilk kez yarış galibiyeti alamadan kapatan Ferrari, Sebastian Vettel'in zaferiyle sonuçlanan Malezya Grand Prix'sinde, 12 Mayıs 2013'te Fernando Alonso'nun kazandığı İspanya Grand Prix'sinden sonra damalı bayrağı ilk sırada görmüştü. İtalyan takımı, 22 ay sonra podyumun zirvesine çıkmıştı.

Sıradaki Haber
''Türkiye'nin ilk F1 pilotu...''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz