Motor Sporları

"Formula 1 en kötü günlerini yaşıyor"

22 Şubat 2016 Pazartesi 15:25 - Son Güncelleme 22 Şubat 2016 Pazartesi 13:27

Ecclestone: "Ailemi yarışa götürmek için paramı harcamam"

 Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, kural değişikliklerinin yapıldığı 2014'ten bu yana Mercedes takımının rakiplerine büyük üstünlük kurduğu şampiyonanın "en kötü dönemini yaşadığını" savundu.

Ecclestone, takımların 2016 otomobilleriyle ilk kez piste çıkacakları İspanya'nın Barcelona kentindeki testler öncesinde İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, Mercedes takımının hakimiyetiyle geçen son 2 yıldır şampiyonanın heyecanını yitirdiğini belirterek, "Formula 1 en kötü günlerini yaşıyor. Ailemi yarışa götürmek için paramı harcamam. Lewis Hamilton'ın ilk sıradan başlayacağı ve büyük ihtimalle kazanacağı, diğer Mercedes pilotunun ise podyumda yer alacağı bir yarışı izlemenin ne anlamı var" ifadelerini kullandı.

Daha çekişmeli yarışlar izlemek için sıralama turları sonrası araçların piste yerleşiminde değişiklik yapılabileceği önerisinde bulunan 85 yaşındaki Büyük Britanyalı yönetici, "Sıralamalar olduğu gibi yapılır ve en hızlı olanın hanesine 'pole' sayısı eklenir. Fakat 'pole pozisyonu' ve şampiyonadaki durumuna göre, mesela 10. sıradan yarışa başlar. Sıralamalarda 3. olan sürücü, 7 veya 8. cepten kalkabilir. Bu şekilde benzer hızdaki pilotlar arasında daha fazla rekabet olur. Bunu nasıl yapabileceğimize bakıyoruz" yorumunu yaptı.

Sıradaki Haber
Schumacher'in oğlu takım değiştirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz