Motor Sporları

Formula 1 heyecanı başlıyor

15 Mart 2022 Salı 14:46 - Son Güncelleme 15 Mart 2022 Salı 14:51  |  Kaynak : TRT SPOR

Formula 1'de en uzun sezona hafta sonunda başlanacak..2022 sezonunda 22 Grand Prix heyecanı yaşanacak.

Sezonun ilk yarışı Bahreyn'de; son yarışı ise 20 Kasım'da Abu Dhabi koşulacak. 

Formula 1'de sezonun ilk yarışı için geri sayım başladı. Uzun yıllar hatırlanacak 2021 sezonunun ardından takımlar Bahreyn'de piste çıkacak.

Hafta sonunda pilotlar, Bahreyn Grand Prix'siyle yarış tarihinin en uzun sezonuna başlayacak. Bu sezon tam 22 yarış koşulacak.

Yarış heyecanı 62 yıl sonra Miami'ye de taşınacak. Ve zorlu mücadele 20 Kasım'da Abu Dhabi Grand Prix'si ile tamamlanacak.

2022 sezonu yenilenen araçlarıyla adeta yeni bir çağın habercisi niteliğinde. Hızı arttıracak aerodinamik çalışma prensiplerinin köklü şekilde değiştiği yeni bir döneme giriliyor.

Artık takip eden otomobilin üstüne binen türbülanslı havanın etkisinin azaltıldığı bir yapıya geçiliyor. Ana değişikliklerden biri de lastiklerde görülecek.

Lastiklerin 13 inçten 18 inçe çıkarılmasıyla 1 saniyeye yakın zaman kaybı yaşanacak. Tüm bu değişikliklerle rekabetin arttırılması hedefleniyor.

Takımlar araçlarının pist ölçümlerini İspanya ve Bahreyn’deki üçer günlük test programında yaptı. Bahreyn testinin en iyi turu, 1 dakika 31 saniye 72 ile Red Bull'un son şampiyon pilotu Max Verstappen'den geldİ.

4 yıllık hanedanlığını geçen sezonun son turunda kaybeden Lewis Hamilton ise yeni aracı W13 ile testlerde 17'nci sıraya yerleşti. Ferrari motorları ise sezon öncesinde fark yarattı.

Ferrari ile çalışan Haas'ın pilotu Mick Schucmacher en hızlı ikinci tur zamanına imza attı. Ferrari pilotu Charles Leclerc ise en hızlı üçüncü turu atmayı başardı. 

Etiketler : Formula 1yeni sezon
Sıradaki Haber
Hamilton, W13 için umutlu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz