Motor Sporları

Formula 1 pilotlarından "çılgın yarış" yorumu

13 Aralık 2021 Pazartesi 11:39 - Son Güncelleme 13 Aralık 2021 Pazartesi 12:12  |  Kaynak : TRT SPOR

Formula 1'de 2021 sezonunun şampiyonu rüya gibi bir final yarışının ardından Max Verstappen oldu. Abu Dabi'de koşulan çılgın yarışın ardından Formula 1 pilotları da görüşlerini aktardı.

Formula 1'de 2021 sezonunun şampiyonu, Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ı geride bırakan Red Bull Racing'in Hollandalı pilotu Max Verstappen oldu.

Mercedes, Yas Marina Pisti'ndeki tartışmalı finişin ardından FIA'ya iki kez itiraz etti. FIA yönetiminin iki başvuruyu da red etmesinin ardından, Verstappen'in şampiyonluğu resmi olarak tescillendi.

Spor otoriteleri şimdi, "Mercedes, itirazlarını sürdürecek mi ya da CAS'a mı gidecek?" sorularına yanıt arıyor.

Perez: "Max artık bir efsane"

Abu Dabi'de koşulan çılgın yarışın ardından Formula 1 pilotları da görüşlerini aktardı.

Verstappen'in takım arkadaşı Sergio Perez, "Max artık bir efsane. O bir dünya şampiyonu..." dedi

Hamilton'a karşı yaptığı savunma ile dikkat çeken Perez, "Max'e ve takıma yardım ettiğim için mutluyum" ifadesini kullandı.

Bottas, Hamilton için üzgün

Hamilton'un takım arkadaşı Valtteri Bottas ise Abu Dhabi'de yaşananları çılgınlık olarak niteledi. Hamilton için üzgün olduğunu belirten Bottas, Max'in oldukça iyi bir sezon geçirdiğini ifade etti.

Bottas, "Hamilton iyi bir yarış çıkardı. Ancak bu Formula 1, ne yaşanacağını asla bilemezsiniz." dedi.

Leclerc: "Çılgın şampiyonanın çılgın sonu"

Sezonu 7. sırada tamamlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc de, "Çılgın şampiyonanın çılgın sonu" nitelemesinde bulundu.

Mücadelenin son tura kadar devam ettiğini hatırlatan Leclerc, "Bu, gerçekten inanılmaz! Formula 1 daha fazlasını hayal bile edemezdi" dedi. Verstappen'i tebrik eden Monacolu sürücü, "Onu uzun yıllardır tanıyorum. Dünya Şampiyonu olmayı hak etti" ifadesini kullandı.

Sainz: "Verstappen harika bir pilot"

Bir diğer Ferrari pilotu Carlos Sainz de "Verstappen harika bir pilot. Max için çok mutluyum çünkü bir zamanlar takım arkadaşıydık. Red Bull'u da tebrik ediyorum. Gelecek yıl umarım onlarla savaşabiliriz." diye konuştu.

Alonso: "Bence o zaten bir şampiyondu"

Alpine takımının tecrübeli pilotu Fernando Alonso ise şampiyonluğu son turda kaybeden Lewis Hamilton için üzgün olduğunu dile getirdi.

Şampiyonluk yolunda Verstappen'i desteklediğini saklamayan Alonso, "Bence o zaten bir şampiyondu" dedi.

Max'in şanslı olduğunu da belirten İspanyol pilot, "Güvenlik aracı piste çıkmasaydı Hamilton şampiyon olacaktı" iddiasında da bulundu.

Fernando Alonso, "Eğer bir sezon kupayı ikiye ayırıp iki pilota verecek olsaydık, o sezon bu sezon olurdu. İki pilot da muazzamdı." ifadelerini kullandı.

Vettel, Verstappen adına mutlu

Aston Martin pilotu Sebastian Vettel de, Max Verstappen adına mutlu, Lewis Hamilton için üzgün olduğunu belirtti. Vettel, "Dürüst olmak gerekirse, kimin kazandığı önemli değil. Çünkü her ikisi de hak etti" dedi. 

Sıradaki Haber
Mercedes'ten mahkeme hamlesi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz