Motor Sporları

Formula 1'de katı kurallar

12 Haziran 2020 Cuma 10:34 - Son Güncelleme 12 Haziran 2020 Cuma 10:42

Temmuz ayında Avusturya'da başlayacak olan Formula 1'de uygulanacak protokoller netleşiyor. Katı kuralların uygulanacağı yarışlarda, 400 medya mensubunun yerine 10 gazeteci görev yapabilecek ve sadece basın merkezinde çalışacak.

Formula 1'de sezonun ilk iki yarışı beklenirken koronavirüs nedeniyle uygulanacak kurallar ortaya çıkmaya başladı. 2 ve 5 Temmuz'da Avusturya'da koşulacak yarışlarda, katı uygulamalar yaşanacak.

Önceki sezonlarda yaklaşık 400 medya çalışanının görev yaptığı organizasyonda, sadece 10 gazeteci çalışacak.

Gazeteciler, Avusturya'ya gitmeden 3 gün önce ve piste gittiklerinde teste tabi tutulacaklar. FIA tarafından seçilen 10 gazeteci, sezonun ilk iki yarışına ek olarak Macaristan'daki üçüncü yarışa gitmek zorunda kalacak.

Yarış döneminde basın görevlilerinin çalışma koşulları da farklı olacak. Artık padoka giremeyecek gazeteciler, sadece basın merkezinde bulunabilecekler.

Basın mensupları, sürücüler ve takım temsilcileri ile video konferans yoluyla iletişime geçebilecek.

Padokta misafirhaneler de olmayacak. Sadece, padokun arka tarafında bulunan ve teknik personelin yararlandığı karavanlar olacak. Yarış günü araçlar, 30 dakika yerine 15 dakika önce griddeki yerlerini alacaklar.

Podyum töreni ise sosyal mesafenin korunması dışında değişmeyecek. Ulusal marş sırasında pilotların yan yana geldiği prosedür de değiştirilecek. Sürücüler, araçlarına daha yakın olacaklar.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Mercedes testlerini tamamladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz