Motor Sporları

Formula 1'de kıyasıya şampiyonluk yarışı

07 Aralık 2021 Salı 12:00 - Son Güncelleme 07 Aralık 2021 Salı 12:05  |  Kaynak : TRT SPOR

Formula 1'de Mercedes pilotu Lewis Hamilton ile Red Bull Racing sürücüsü Max Verstappen kıyası bir şampiyonluk yarışı veriyor. Şampiyonluk düğümünün çözüleceği Abu Dhabi Grand Prix'inden önce her iki pilottan da önemli açıklamalar geldi.

Formula 1'de sezonun bitimine bir yarış kala heyecan dorukta.

Suudi Arabistan Grand Prix'inde Max Verstappen'in önünde yarışı tamamlayan Lewis Hamilton, Abu Dhabi Grand Prix'i öncesi puanları eşitledi.

Suudi Arabistan Grand Prix'inde Mercedes pilotu Hamilton, Red Bull Racing sürücüsü Verstappen ile yarış boyunca tekerlek tekerleğe mücadele etti.

Hollandalı sürücü, pist dışına çıktığı için 5, Hamilton ile temas ettiği için ise 10 saniye ceza aldı.

Suudi Arabistan'daki yarışın ardından her iki pilottan önemli açıklamalar geldi.

Lewis Hamilton, Hollandalı sürücünün agresif hamleleriyle sınırı aştığını söyledi.

Verstappen ise "Ben sadece yarışmaya çalışıyorum ve bu spor günümüzde yarıştan ziyade cezalarla ilgili hale geldi." diyerek kendini savundu.

Brezilya'da da benzer bir olay yaşandığını fakat ceza almadığını hatırlatan Redbull pilotu, hakemlerin standartlarını kontrol etmesi gerektiğini söyledi.

Arabistan'da Lewis Hamilton'ın kendisini pist dışına ittiği iddia eden Verstappen, İngiliz pilotun ceza almamasına anlam veremediğini belirtti.

Yaşananların ardından gözler Abu Dhabi'deki sezon finaline çevrildi.

Formula 1 tutkunları, Hamilton ve Verstappen'in sezonun son yarışında Senna ve Prost'un geçmişte yaşadığına benzer bir kaza yapmasından endişe ediyor.

Son yarıştan önce Mercedes takım yöneticisi Toto Wolff'tan ise uyarı geldi.

Cidde'deki yarıştan herkesin dersler çıkarması gerektiğini söyleyen Wolff, "Umarım Abu Dhabi'de herkes için işler yolunda gider" dedi.

Wolff, "Şampiyon cezalarla belli olmamalı. En hızlı sürücüye sahip olan, en hızlı araç şampiyonluğu kazanmalı" ifadesini kullandı.

Hamilton ile Verstappen arasındaki ilk sıcak temas Brezilya Grand Prix'inde yaşanmıştı.

Mercedes'in Verstappen'in agresif savunma yaptığı ve ceza alması gerektiği yönündeki talebi, Formula 1 hakemlerinde karşılık bulmamıştı.

Bunun üzerine Toto Wolff, adil yarış ile savunma konusundaki ayrımın bulanıklaştığını iddia etmişti. 

Sıradaki Haber
Suudi Arabistan'da zafer Hamilton'ın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz