Motor Sporları

Formula 1'de şampiyon belli oldu

26 Ekim 2015 Pazartesi 00:33 - Son Güncelleme 25 Ekim 2015 Pazar 23:51

Formula 1'de Lewis Hamilton, bitime üç yarış kala şampiyonluğu garantiledi.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16'ncı yarışı ABD Grand Prix'sini kazanan Mercedes takımının Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, bitime üç yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

Teksas eyaletinin başkenti Austin'deki 5 bin 513 metrelik Amerika Pisti'nde gerçekleştirilen yarışı zorlu bir mücadelenin ardından kazanan 30 yaşındaki Hamilton, üst üste ikinci kez, kariyerinde ise üçüncü kez şampiyonluğunu ilan etti.

Yarışa takım arkadaşı Alman Nico Rosberg'in arkasında ikinci sırada başlayan Hamilton, yarışın ilk virajında Rosberg'i pist dışına iterek birinci sıraya yükseldi. İlk turun ardından sıralamada ikinci ve üçüncü sıraları Red Bull pilotları Daniil Kvyat ve Daniel Ricciardo alırken, Rosberg beşinci sıraya geriledi.

Beşinci turda pistteki parçaları temizlemek için sanal güvenlik aracı uygulamasına gidildi. Sekizinci turda sona eren uygulamanın ardından Kvyat, Ricciardo ve Rosberg arasında kıyasıya bir ikincilik mücadelesi yaşanırken, rakiplerine göre daha hızlı turlar atmaya başlayan Ricciardo, Hamilton'ı da geçerek liderliğe yükseldi.

15'inci turdan itibaren pistin kurumasıyla daha iyi turlar atmaya başlayan Mercedes pilotları Rosberg ve Hamilton kısa süre içinde ilk iki sıraya yerleşti.

27'nci turda Sauber pilotu Marcus Erickson'un yolda kalmasıyla piste güvenlik aracı girdi. Bu durum Rosberg'in Hamilton önünde bir ara 15 saniyeye kadar çıkarttığı farkın erimesine neden oldu.

32'nci turda güvenlik aracının pisti terk etmesinin ardından önemli bir pit stop avantajına sahip olan Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel, üçüncü sıraya kadar tırmandı.

36'ncı turda Force India pilotu Alman Nico Hulkenberg'in Ricciardo'yla çarpışmasının ardından yeniden sanal güvenlik aracı uygulamasına gidildi.

Daha az zaman kaybederek pit stop şansı yakalayan Rosberg, uygulama sona erdiğinde üst üste en hızlı turları atarak, takım arkadaşı Hamilton'un 43'üncü turda pit stop yapmasının ardından liderliğe yükseldi.

Rosberg, 49'uncu turda kritik bir hata yaparak Hamilton'a geçildi ve ikinciliğe geriledi. Yarışın sonuna kadar liderliği bırakmayan Hamilton, sezonun 10'uncu zaferini kazanarak bitime üç yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

Formula 1 Dünya Şampiyonası, 1 Kasım'da Meksika'da koşulacak sezonun 17. ayağıyla devam edecek.

İlk 10 sıra

Yarışı ilk 10'da bitiren pilotlar şöyle:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Nico Rosberg (Mercedes)

3. Sebastian Vettel (Ferrari)

4. Max Verstappen (Toro Rosso)

5. Sergio Perez (Force India-Mercedes)

6. Jenson Button (McLaren-Honda)

7. Carlos Sainz (Toro Rosso)

8. Pastor Maldonado (Lotus-Mercedes)

9. Felipe Nasr (Sauber-Ferrari)

10. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)

Pilotlar ve takımlar klasmanı

Formula 1'de Rusya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

Pilotlar klasmanı:

1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) - 327 puan

2. Sebastian Vettel (Almanya) - 251

3. Nico Rosberg (Almanya) - 247

4. Kimi Raikkonen (Finlandiya) - 123

5. Valtteri Bottas (Finlandiya) - 111

Takımlar klasmanı:

1. Mercedes - 574

2. Ferrari - 374

3. Williams - 220

4. Red Bull - 150

5. Force India - 102

Sıradaki Haber
ABD'de ilk cep Rosberg'in
Yükleniyor lütfen bekleyiniz