Motor Sporları

Formula 1'e kadın pilot

24 Şubat 2014 Pazartesi 18:23 - Son Güncelleme 24 Şubat 2014 Pazartesi 18:28

Formula 1 direksiyonuna 22 yıl sonra geçecek ilk kadın

Williams Formula 1 takımı, geliştirme sürücüleri Susie Wolff'un, bu sezonki iki antrenman seansında FW36 adındaki otomobillerini kullanacağını açıkladı.

Williams takımının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, şu anda Williams'ın geliştirme sürücüsü olarak görev yapan 31 yaşındaki kadın pilot Susie Wolff, 2014 sezonunda yapılacak Büyük Britanya ve Almanya Grand Prix'lerinin ilk antrenman seansında piste çıkacak.

Mercedes takımının icra direktörü ve Williams takımının hissedarı Toto Wolff ile evli olan Büyük Britanyalı sürücü, 1992'de Brabham takımıyla katıldığı üç sıralama turunda da yarışa katılma hakkı kazanamayan İtalyan Giovanna Amati'den 22 yıl sonra Formula 1 takvimindeki bir yarış hafta sonuna katılacak ilk kadın pilot olacak.

2012′den bu yana Williams'ta görev yapan Wolff, şu ana kadar hiçbir Formula 1 yarışının hafta sonunda kokpite oturmamıştı.

Kariyerinde Alman Binek Otomobiller Şampiyonası (DTM) ve Formula 3 tecrübesi bulunan Wolff, 1974 ile 1976 yılları arasında 17 yarışa katılan İtalyan hemcinsi Lella Lombardi'nin başarısını tekrar etmeye çalışacak.

Sauber'in bu ay kadrosuna kattığı 25 yaşındaki İsviçreli kadın pilot Simona De Silvestro da Formula 1 takvimindeki bir yarışta mücadele etmeyi hedefliyor.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Schumacher'in ailesinden teşekkür
Yükleniyor lütfen bekleyiniz