Motor Sporları

Hamilton ile Rossi'den araç takası

12 Aralık 2019 Perşembe 10:27 - Son Güncelleme 12 Aralık 2019 Perşembe 11:21

5 kez Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton ile MotoGP efsanesi Valentino Rossi, Valencia'da araçlarını değişti. Hamilton Yamaha YZR-M1'a bindi, Rossi de 2017 Mercedes W08'i kullandı.

Motor sporlarının bu iki büyük ismi, Valencia'da bir araya geldi ve eşi benzeri görülmemiş anlar yaşandı. İlk olarak MotoGP efsanesi Valentino Rossi, Formula 1'in son şampiyonu Hamilton'ın 2017 Formula aracıyla piste çıktı ve hünerlerini sergiledi.

Ardından da Mercedes pilotu, Rossi'nin Yamaha motoruyla boy gösterdi. Hamilton, geçtiğimiz sezon da Yamaha'nın Superbike motoruyla piste çıkmı, Alex Lowes ve Michael Van der Mark'tan geçer not almıştı. Motosikletlere özel bir ilgisi olan Hamilton, Yamaha'nın pilotu Franco Morbidelli de pist çizgileri hakkında bilgi verdi. 

Bu muhteşem günün sonunda iki pilot, birbirlerine olan hayranlıklarını dile getirdi. 

Hamilton, "Aracın içerisinde Valentino gibi bir efsaneyi görmek çok güzel. Aracı ilk kez sürdüğü için onun adına heyecanlıydım. Bana F1 aracında ilk zamanlarımı hatırlatıyordu." açıklamasını yaptı. 

Rossi de, "“Daha önce Lewis’in büyük bir taraftarıydım ama şimdi bu durum daha da arttı. İki motor sporları serisinin bir araya geldiği ve birlikte çalıştığı harika bir gündü." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TRT SPOR

 
“Tek günlüğüne kendimi bir F1 pilotu gibi hissettim. Günün bitmesini istemedim. YZR-M1'i Lewis ile birlikte sürdüm ve tutkumuzu paylaşmak güzeldi."
Sıradaki Haber
Formula 1 E Spor'da şampiyon Ferrari'den Tonizza
Yükleniyor lütfen bekleyiniz