Motor Sporları

Hamilton kaza yaptı

28 Ocak 2014 Salı 15:31 - Son Güncelleme 28 Ocak 2014 Salı 15:35

Lewis Hamilton, yeni sezon testlerine kazayla başladı.

Formula 1 takımlarından Mercedes'in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, 8 silindirli yerine 6 silindirli ve turboşarjlı motorların kullanıldığı 2014 sezonu otomobillerinin, ilk kez test edildiği Jerez pistinde kaza yaptı.

Mercedes takımının, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki "MercedesAMGF1" isimli hesabından yaptığı açıklamaya göre, Hamilton, İspanya'daki Jerez pistinde yapılan yeni sezon öncesindeki testlerin ilk gününde, 2.4 litre hacmindeki V8 motor yerine 1.6 litrelik turbo beslemeli V6 motorun kullanıldığı "W05" adı verilen 2014 aracının kontrolünü kaybederek, pist dışındaki bariyerlere çarptı.

2008 Formula 1 şampiyonu Hamilton'ın yara almadan kurtulduğu kazanın, otomobilin ön kanadında yaşanan bir sorun nedeniyle gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Autosport dergisinde yer alan açıklamaya göre ise kazaya tanıklık edenler, Hamilton'ın kullandığı 44 numaralı aracın ön kanadının, olayın hemen öncesinde koparak aracın sağ ön tekerinin altına girdiğini öne sürdü. Hamilton, ön süspansıyona takılan kanat yüzünden ne manevra ne de istediği gibi fren yapabildi.

Birçok kural değişikliğinin yapıldığı yeni sezon öncesi ilk testlerde, şu ana kadar Mercedes haricinde Ferrari, Toro Rosso, Sauber ve Force India takımlarının otomobilleri de pisti turladı. Son 4 sezonun şampiyonu Red Bull takımının yanı sıra McLaren ve Williams'da ilk denemelerini burada yapacak.

Caterham ve Marussia'nın da 31 Ocak'a kadar sürecek testlere katılması beklenirken, 2014 aracı henüz hazır olmayan Lotus, ilk kez 19-22 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Bahreyn testlerinde boy gösterecek.

Etiketler : Formula 1Hamilton
Sıradaki Haber
"Savaşmaya devam et Michael"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz