Motor Sporları

Massa, Schumi'ye inanıyor

13 Mart 2014 Perşembe 13:29 - Son Güncelleme 13 Mart 2014 Perşembe 13:31

Formula 1 pilotu Massa, Schumacher'in iyileşeceğine inandığını söyledi.

Fransa'da kayak yaparken düşerek ağır yaralanan ve hala komada olan Formula 1'in eski şampiyonu Micheal Schumacher'in Ferrari'den eski takım arkadaşı ve yakın dostu Felipe Massa, Alman pilotun yeniden sağlığına kavuşacağını umut ediyor.

16 Mart'ta Avustralya Grand Prix'siyle başlayacak 2014 Formula 1 sezonu öncesinde Albert Park'ta gazetecilere konuşan Massa, Fransa'daki Grenoble Hastanesi'nde uzun süredir yapay komada bulunan arkadaşı Schumacher'in sağlık durumunu değerlendirdi.

"Onun için her gün dua ediyorum" diyen Massa, kariyerinde 7 Formula 1 şampiyonluğu bulunan pilotun yeniden sağlığına kavuşacağına inandığını söyledi.

Schumacher'i sürekli düşündüğünü kaydeden Massa, "Her şey yeniden yoluna girecek ve o geri gelecek. Başına gelenler gerçekten de çok üzücü ve olanları aklımdan çıkaramıyorum" şeklinde konuştu.

Massa, Schumacher'in kariyerinde en parlak dönemlerini yaşadığı 2003'te Ferrari'de test sürücülüğü yapmış ve Sauber takımında iki yıl geçirmesinin ardından Alman pilotun 2006'da takım arkadaşı olmuştu. Brezilyalı pilot, 2009'da Macaristan Grand Prix'sinde geçirdiği ciddi kazanın ardından birkaç gün yapay komada kalmıştı.

Schumacher'in tedavisinde, ocak ayı sonunda aldığı narkoz azaltılmaya başlanmış ve yapay komadan uyandırılma sürecine geçilmişti. Alman pilotun menajeri Sabine Kehm, hafta içi yaptığı açıklamada, tedavide "küçük ama umut verici iyileşme belirtileri" olduğunu ifade etmişti.

Sıradaki Haber
Formula 1'de kural değişiklikleri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz