Motor Sporları

"Mercedes Formula 1'den ayrılabilirdi"

09 Nisan 2014 Çarşamba 14:31 - Son Güncelleme 09 Nisan 2014 Çarşamba 14:33

Ar-Ge'den sorumlu Daimler Yönetim Kurulu Üyesi Weber'den açıklama geldi.

 Daimler'ın Ar-Ge'den sorumlu yönetim kurulu üyesi Thomas Weber, "Motor hacminin düşürülmesini öngören kural değişikliği olmasaydı, Mercedes takımı, Formula 1 Dünya Şampiyonası'ndan çekilebilirdi" dedi.

Aralarında Mercedes'in de bulunduğu birçok otomobil markasını bünyesinde buluduran Daimler şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi Weber, Autosport dergisine yaptığı açıklamada, "yakıt tasarrufu ve verimliliği"nin otomotiv dünyasının geleceğini şekillendireceğini ve Formula 1'in de yapılan kural değişikliğiyle bu ilerlemenin öncüsü olduğunu belirtti.

Weber, "2,4 litre hacmindeki V8 motor yerine 1,6 litrelik turbo beslemeli V6 motorların kullanılması yönündeki kural değişikliğinin yapılmaması halinde Mercedes'in otomobil sporlarının zirvesi kabul edilen Formula 1'den ayrılmayı düşünüp düşünmeyeceği" sorusuna, "Evet" yanıtını verdi.

Trafikteki araçların, teknoloji odaklı yeniliklere daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyacı olduğunu dile getiren Weber, "Motor hacimlerinin düşürülmesi, turbo besleme üniteleri ve hibrit (içten yanmalı bir motorunun yanında elektrikle çalışan ikinci bir ünitenin tekerleklere güç vermesi) teknolojisi. Bugün Formula 1'deki oyunun adı budur" ifadelerini kullandı.

2014 Formula 1 sezonunun ilk üç yarışında da rakiplerine büyük üstünlük kurarak, birinci sırayı alan Mercedes takımı, markalar klasmanında 111 puanla ilk sırada yer alıyor. Fabrika takımını, motor tedarikçisi olarak desteklediği Force India-Mercedes ve McLaren-Mercedes, 44 ve 43 puanla takip ediyor.

Etiketler : Formula 1
Sıradaki Haber
Raikkonen'den itiraf
Yükleniyor lütfen bekleyiniz