Motor Sporları

"Mercedes'e kıyasla tempo eksikliğimiz var"

01 Aralık 2021 Çarşamba 14:08 - Son Güncelleme 01 Aralık 2021 Çarşamba 14:13  |  Kaynak : TRT SPOR

Formula 1'de sezonun tamamlanmasına 2 yarış kala heyecan dorukta. Suudi Arabistan Grand Prix'si öncesinde konuşan Red Bull pilotu Max Verstappen, Mercedes'e kıyasla tempo eksikliği yaşadıklarını itiraf etti.

Formula 1'de 2021 sezonunun sıralaması son iki etapta netleşecek. Dünyanın bir numaralı motor sporları organizasyonunda sıradaki yarış bu sezon ilk kez takvime giren Suudi Arabistan Grand Prix'i.

2021 sezonunun son etabı ise Abu Dhabi'de koşulacak.

Red Bull Racing'in Hollandalı pilotu Max Verstappen, Mercedes'in şampiyon sürücüsü Lewis Hamilton'un 8 puan önünde lider konumda bulunuyor. Verstappen, iki yarıştan en az birini kazanarak şampiyonluğa ulaşmanın hesaplarını yapıyor.

Max Verstappen, 2 hafta içinde koşulacak yarışlar öncesi açıklamalarda bulundu. Sözlerine Katar Grand Prix'ni değerlendirerek başlayan Hollandalı pilot, Mercedes'e kıyasla tempo eksikliği yaşadıklarını kabul etti. "Katar'da sürüş yapmak çok keyifliydi" diyen Verstappen, "Çok fazla geçiş olması beni şaşırttı" ifadesini kullandı.

24 yaşındaki pilot, Cidde'de koşulacak Suudi Arabistan Grand Prix'i hakkında da görüşlerini aktardı. Hızlı bir pistte yarışacaklarını söyleyen Verstappen, "Arabistan'da hataya yer yok" diye konuştu. .


Şampiyonluk şansını da değerlendiren Max Verstappen, "Sakinim. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım" dedi. Henüz hiçbir şeyin kesinleşmediğinin altını çizen Hollandalı sürücü, "Sezon, heyecan verici şekilde bitecek." ifadesini kullandı. 

Sıradaki Haber
Formula 1'e 5G teknolojisi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz