Motor Sporları

Raikkonen'den itiraf

07 Nisan 2014 Pazartesi 14:05 - Son Güncelleme 07 Nisan 2014 Pazartesi 14:09

"Mercedes motorlu F1 araçları farklı bir ligde"

Ferrari Formula 1 takımının Fin pilotu Kimi Raikkonen, sezonun üçüncü yarışı Bahreyn Grand Prix'sini 9 ve 10. sırada tamamlamalarının ardından Mercedes motoru kullanan takımların farklı bir seviyede olduğunu bildirdi.

Başta 2.4 litre hacmindeki V8 motor yerine 1.6 litrelik turbo beslemeli V6 motorların kullanılması olmak üzere birçok kural değişikliğinin gerçekleştirildiği 2014 Formula 1 sezonunun ilk üç yarışında beklenen performansın çok uzağında görünen Ferrari pilotu Raikkonen, Autosport dergisine yaptığı açıklamada, yarışı 10. bitirmesinde, startta McLaren'den Kevin Magnussen ile yaşadığı temasın etkisi olmadığını belirtti.

Üç yarış sonunda 7 puanla pilotlar klasmanının 12. sırasında bulunan 2007 şampiyonu, Mercedes'in motor sağladığı takımların Ferrari'lerden çok daha hızlı olduğunu ifade ederek, "Mercedes motoru kullanan araçlar düzlüklerde bizi çok kolay geçti. Beni sekizinci virajın çıkışında yakalayan Force India-Mercedes takımının bir otomobili, öyle kolay geride bıraktı ki sanki farklı bir ligde gibiydi. Şaşkına döndüm. Virajı dıştan alırken, iç kısma girdi ve geçip gitti. Hiç karşılık veremedim. Sonraki virajda da devasa çekiş yakaladı, bu sadece beygirgücüyle açıklanamaz" ifadelerini kullandı.

Ferrari'nin bir diğer şampiyon (2005 ve 2006) sürücüsü Fernando Alonso ise yarışta 9. olmasının, bir kaza ya da teknik bir sorundan yüzünden değil, bu sezon kullandıkları otomobil F14 T'nin yetersizliğinden kaynaklandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bahreyn Grand Prix'sini 3 kez kazandım. Dolayısıyla burada nasıl sürmem gerektiğini biliyorum. 9 ve 10. sırada yer aldık çünkü bizden daha iyi 8 sürücü vardı. Bu durumu mümkün olduğunca çabuk değiştirmek istiyoruz ve değişimin Çin'de başlamasına ihtiyacımız var. İki gün boyunca testlerimiz olacak ve durum değişinceye kadar dinlenmeyeceğim."

AA

Sıradaki Haber
ÖZET | Mercedes 3'te 3 yaptı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz