Motor Sporları

Red Bull yeni aracını tanıttı

13 Şubat 2020 Perşembe 10:56 - Son Güncelleme 13 Şubat 2020 Perşembe 11:08

Red Bull, 2020 Formula 1 sezonu öncesinde yeni aracını tanıttı. Takımın pilotlarından Max Verstappen, "bu araçla iyi bir mücadele ortaya koyacağız" açıklamasında bulundu.

Formula 1'de 2020 sezonu öncesi araç tanıtımları art arda geliyor. Max Verstappen ve Alexander Albon ile Red Bull Takımı, yeni aracı olan RB 16'yı tanıttı.

Formula 1'in iddialı ekibi, geçen senenin aksine farklı bir strateji deneyerek, aracını daha erken tamamladı. Geçen sene Honda güç ünitesine geçerek sezonu üçüncü tamamlayan Red Bull'da bu kez hedef şampiyonluk. RB 16 ile Silverstone pistinde ilk test sürüşüne çıkan Max Verstappen, araç ile ilgili "çok olumluydu" ifadesini kullandı.

Toplamda 100 kilometrelik test sürüşü yapan Hollandalı Pilot, "bu araçla iyi bir mücadele ortaya koyup şampiyon olmak istiyoruz" dedi.

Renault ise yeni sezonda yarışacağı aracı tanıttı ama fotoğraflarla. Takımın yetkilileri, yeni araç olan RS 20'nin fotoğraflı görüntülerini, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlediği etkinlikte paylaştı.

Geçtiğimiz sezonu 5'inci sırada bitiren ve Daniel Ricciardo - Esteban Ocon ikilisiyle pistlerde yer alacak olan Renault, yeni aracın geçen yıla oranla daha iyi gelişim göstereceğini belirtti.

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
''Korona'' Formula 1'i de vurdu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz