Motor Sporları

"Red Bull'un önemli bir sorunu yok"

10 Şubat 2014 Pazartesi 16:30 - Son Güncelleme 10 Şubat 2014 Pazartesi 16:43

Horner: Sağlamlaştırmamız gereken birkaç şey var ama çok büyük sorunlar değil.

Formula 1'in 2014 sezonu öncesi yapılan ilk testlerde, yaşadığı aksaklıklar yüzünden pisti en az turlayan Red Bull-Renault takımının direktörü Christian Horner, takım ve motor sağlayıcı Renault'un çok önemli olmasa da düzeltmesi gereken şeyler olduğunu söyledi.

Horner, İngiliz SkySport internet sitesine yaptığı açıklamada, 28-30 Ocak tarihlerinde İspanya'daki Jerez pistinde yapılan ilk sezon öncesi testlerinde, Mercedes (309 tur), Ferrari (251 tur), McLaren-Mercedes (245 tur) gibi rakiplerinin çok gerisinde kalarak yalnızca 21 tur atabilen Red Bull'un yeni otomobili RB10'un, söylentilerin aksine ciddi bir sorunu olmadığını vurguladı.

Horner, testlerdeki 22 pilot arasında en iyi 17. tur zamanını yapan son 4 sezonun şampiyonu Sebastian Vettel'in sadece 11 tur pistte kalmasına izin veren aşırı ısınma problemine ilişkin şunları kaydetti:

"Sağlamlaştırmamız gereken birkaç şey var ama çok büyük sorunlar değil. Açıkça görülüyor ki Renault'nun da düzeltmesi gereken bazı meseleler var. Otomobillerin karmaşık yapısı, küçük sorunların büyük arızalara dönüşmesine yol açıyor. Haftaya başlayacak Bahreyn testleri (19-22 Şubat) önemli bir sınav olacak. Bu yüzden hem biz hem de Renault'nun sıkı çalışması gerekiyor. Jerez'dekilerin bir kez daha yaşanmasını istemiyoruz ama testler zaten problemlerin yarışlarda yaşanmaması için yapılıyor."

McLaren'in Danimarkalı pilotu Kevin Magnussen, 1 dakika 23.267 saniyelik derecesiyle Jerez pistindeki testlerin en hızlı ismi olurken, son 4 yılın şampiyonu Vettel, 1 dakika 38.320'lik süresiyle 17. sırada kalmıştı. RB10, 10 takımın katıldığı testlerde pistte en az tur atan otomobil olmuştu.

AA

Sıradaki Haber
Schumacher'in sağlık durumu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz