Motor Sporları

Renault'da Bottas sesleri

22 Mayıs 2020 Cuma 11:27 - Son Güncelleme 22 Mayıs 2020 Cuma 11:45

Formula 1'de Valtteri Bottas, 2021’de Renault adına yarışabilir. Finlandiyalı pilotun menajeri Didier Coton, olası Mercedes ayrılığına karşı Fransız ekibi ile görüşme gerçekleştirdi.

Mercedes adına yarışan Valtteri Bottas’ın bir sonraki durağı Renault mu olacak? 30 yaşındaki pilotun menajeri Didier Coton, 2021 sezonu için Fransız ekibi ile görüşme gerçekleştirdi.

Mercedes'teki koltuğu sallantıda olan Finlandiyalı pilot da Renault’ya sıcak bakıyor. Bottas’ın bu kararı almasında Alman takımının sergilediği tutumun etkili olduğu belirtiliyor.

Mercedes, 2021 sezonu için birçok alternatif ismi göz önünde bulunduruyor. Finlandiyalı sürücünün de kendisi ile görüşülmeden harekete geçilmesinden dolayı ayrılık kararı aldığı ifade ediliyor.

Mercedes takım sorumlusu Toto Wolff, yakın zamanda Ferrari’den bu sezon sonu ayrılacağı açıklanan Sebastian Vettel’i öven açıklamalarda bulunmuştu.

Alman sürücünün dört kez dünya şampiyonu olduğuna dikkat çeken Wolff, "Onun gibi bir pilotun performansını tartışmak anlamsız" demişti.

Diğer yandan Mercedes'in, 2021 sezonu için Williams adına yarışan 22 yaşındaki genç pilot George Russell ile de ilgilendiği iddia edilmişti.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Formula 1 takvimi netleşmeye başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz