Motor Sporları

Rosberg, Hamilton'ı suçladı

12 Nisan 2015 Pazar 16:45 - Son Güncelleme 12 Nisan 2015 Pazar 16:55

"Lewis sadece kendini düşünerek sürdü, bu da benim yarışımı tehlikeye soktu''

Formula 1 takımlarından Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg, sezonun 3. yarışı Çin Grand Prix'sini kazanan takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın ilk "pit stop" sonrasındaki yavaş temposunun, kendi yarışını kötü etkilediğini söyledi.

Rosberg, 2. sırada bitirdiği Çin Grand Prix'sinin ardından yaptığı açıklamada, geçen sezon son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi verdiği, aralarındaki rekabet nedeniyle de zaman zaman arasının bozulduğu takım arkadaşı Hamilton'ı eleştirdi.

Hamilton'ın aracını, ilk "pit stop"ların ardından bilerek yüksek tempoda sürmediğini öne süren Rosberg, "Lewis sadece kendini düşünerek sürdü, bu da benim yarışımı tehlikeye soktu. Yavaş temposu, Vettel'in gereksiz yere bana yaklaşmasına sebep oldu. Onu arkamda tutmaya çabalamak zorunda kaldım. Vettel bu sayede erken pite girip önüme geçmeyi denedi, o girdiği için hamle olarak ben de pite girdim. Sonuçta çok zaman kaybettim. Ayrıca 2'nci "pit stop" sonrası pistte daha uzun kaldığım için lastiklerim yarış sonunda tükendi. Bu konu yüzünden mutsuzum" ifadelerini kullandı.

Geçen yılın şampiyonu ve 2015 sezonundaki 3 yarışın 2'sini kazanan Hamilton ise takım arkadaşına şu yanıtı verdi:

"İşim, Rosberg'in yarışıyla ilgilenmek değil. İşim, aracı mümkün olan en sağlıklı ve hızlı şekilde geri getirmek. Yaptığım da buydu. Herhangi bir otomobili yavaşlatma niyetiyle bir şey yapmadım. Yalnızca işime odaklandım. Nico daha hızlıysa beni geçmeyi deneyebilirdi ama bunu yapmadı."

AA

Sıradaki Haber
Çin'de Hamilton rüzgarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz