Motor Sporları

"Schumacher'in yakınında bile değiliz"

10 Ekim 2013 Perşembe 18:18 - Son Güncelleme 10 Ekim 2013 Perşembe 23:55

Sebastian Vettel, üst üste 4'üncü şampiyonluğuna çok yakın.

Formula 1 takımlarından Red Bull-Renault'nun üst üste 4'üncü şampiyonluğa çok yakın olan sürücüsü Sebastian Vettel, rakipleriyle arasında, 2000-2004 sezonlarında üst üste 5 şampiyonluk yaşayan Michael Schumacher ile diğer takımlar arasındaki kadar büyük bir fark olmadığını söyledi.

Kore Grand Prix'sinde bu sezonki 8. yarış zaferini kazanan Red Bull-Renault'nun şampiyona lideri sürücüsü Vettel, Autosport dergisine yaptığı açıklamada, "Vettel ve Red Bull'un otomobili RB9 ile rakipleri arasındaki giderek artan farkı, Ferrari'nin gücünün zirvesinde olduğu 2000-2004 yıllarıyla kurduğu üstünlükle karşılaştırarak, Formula 1 severlerin yarışlardan sıkılabileceğini" belirten Mercedes'in 2008 şampiyonu sürücüsü Lewis Hamilton'a yanıt verdi.

Alman pilot Vettel, rakiplerine büyük üstünlük sağladıklarını düşünmediğini, bu konudaki tek istisnanın ise Singapur Grand Prix'si olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Singapur'da rakiplerimize tur başına 2 saniye fark attık ama bunda arkamızdakilerin de payı var. Güney Kore'de rakipler ile aramızdaki fark, tüm yarış boyunca 3 ile 6 saniye arasındaydı. Schumacher ile rakipleri arasındaki fark ise 30 saniye civarındaydı. Bu çok büyük bir fark. Rakiplerinizle araya 3 saniye koymak güzel ancak Güney Kore gibi her an hata yapabileceğiniz bir yarışta, 3 saniye, 30 saniyeyle kıyaslandığında hiçbir şey. Schumacher'in kurduğu üstünlüğün yakınında bile değiliz."

Yarışlara verilen bir aylık arada Red Bull'un çok çalıştığını belirten 26 yaşındaki Vettel, bu dönemdeki en büyük kazanımlarının, sıralama turlarında arkalarında kaldıkları Mercedes'i geçmek olduğunu bildirerek, "Aracı geliştirmeyi başardık. Belçika'ya geldiğimizde Macaristan'dakinden daha iyiydik. Diğerlerinin de otomobillerini geliştirdiğine eminim ama görünüşe göre birçok iyi özelliğimiz sezonun ikinci bölümünde ortaya çıktı" değerlendirmesini yaptı.

Son 3 yılın şampiyonu Vettel, pazar günkü Japonya Grand Prix'sinde birinci olması ve şampiyonada ikinci sırada bulunan Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso'nun, 8'incilikten daha kötü bir derece elde etmesi halinde üst üste 4'üncü şampiyonluğunu ilan edecek.

Sıradaki Haber
Singapur'da zafer Vettel'in
Yükleniyor lütfen bekleyiniz