Motor Sporları

Vettel Ferrari'ye transfer olacak mı?

02 Mart 2014 Pazar 12:38 - Son Güncelleme 02 Mart 2014 Pazar 12:46

Sebastian Vettel, "En ufak sorunda bindiği atı değiştirecek biri değilim" dedi.

Red Bull-Renault takımının son 4 yıldır Formula 1 şampiyonu olan sürücüsü Sebastian Vettel, takımının sezon öncesi testlerde karşılaştığı problemlerin bir başka takıma geçmesine neden olmayacağını söyledi.

Alman pilot Vettel, Formula 1'in internet sitesine yaptığı açıklamada, sezon öncesi testlerinde diğer takımlara göre çok az pistte kaldıklarını ama başlarını öne eğmek için de bir sebep göremediğini belirterek, "Testlerde rakiplerimize göre daha az tur attık ancak önümüze bakıyoruz. Avustralya Grand Prix'sinde rakiplerle aramızda ne kadar fark olduğunu ve durumumuzu göreceğiz" diye konuştu.

26 yaşındaki Vettel, "Yaşadığınız sorunlar göz önüne alınırsa seni Ferrari koltuğunda görmemiz mümkün mü?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"En ufak sorunda bindiği atı değiştirecek biri değilim. Renault ile harika yıllar geçirdik. Şu an için kaybettiğimiz bir şey yok. Ne bir yarış yapıldı ne de puan dağıtıldı. Yalnız bazı basın organlarına göre devasa bir felaketin ortasındayız. Çok fazla söylenti var ve çoğu insan da neden bahsettiğini bilmiyor. Evet, bazen hatalar yaparsınız ancak şu an herhangi bir sorun yaşamadığını söyleyebilecek bir takım yok. Gerçeği söylemek gerekirse bizden daha az problem yaşayan takımlar var ama ben de dahil takımdaki herkes mücadele etmeye hazır."

Vettel, 2.4 litre hacmindeki V8 motorlar yerine 1.6 litrelik turbo beslemeli motorların kullanıldığı 2014 otomobillerinden olması gerektiği kadar tat alamadığını dile getirerek, "Yeni Formula 1 araçlarının, Formula 1 araçları gibi ses çıkarmaması oldukça üzücü. Bu utanç verici bir şey. Araba çok sessiz. Takım telsizindeki konuşmalar açıkça anlaşılıyor. Bu sezon hiçbir sürücü, pitten gelen bir mesajı anlamadığı gibi bir bahane öne süremeyecek" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Bahreyn'den Schumacher'e jest
Yükleniyor lütfen bekleyiniz