Motor Sporları

VİDEO | Belçika Grand Prix Ricciardo'nun

24 Ağustos 2014 Pazar 17:08 - Son Güncelleme 07 Ocak 2015 Çarşamba 16:17

Ricciardo üst üste 2. yarışını kazandı.

 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 12. yarışı Belçika Grand Prix'sini kazanan Red Bull-Renault takımından Daniel Ricciardo peş peşe 2. galibiyetini aldı.

Formula 1 sezonunun 12. mücadelesi, verilen yaklaşık bir aylık aranın ardından Belçika'nın Liege eyaletindeki Stavelot yerel idaresinde bulunan 7 bin 4 metrelik Spa pistinde 44 tur üzerinden yapıldı.

Sıralama turlarında 4'üncülüğü elde eden Ferrari'den Fernando Alonso'nun mekanikerleri, araçta yaşanan teknik bir sorun nedeniyle ısınma turu başlamadan 15 saniye öncesinde pisti terk edemedi. Durumu inceleyen yarış komiserleri, İspanyol pilota pitte 5 saniye dur-kalk cezası verdi.

"Pole pozisyonu"ndan kalkan Mercedes'in şampiyona lideri pilotu Nico Rosberg, startta önce takım arkadaşı Lewis Hamilton, sonra da Red Bull-Renault'dan Sebastian Vettel'e geçildi. İlk tur içinde Vettel, Hamilton'ı liderlik için zorlarken pistin dışına taştı ve 2'nciliği Rosberg'e kaptırdı. İlk tur sonunda Mercedes'ler rakiplerine 1.7 saniye fark attı.

İkinci turda Rosberg'in otomobilinin ön kanadı, geçmeye çalıştığı Hamilton'ın sol arka lastiğine temas etti. Kaza sonrası Hamilton'ın lastiğinin patladı, Rosberg'in de kanadının sağ bölümü kırıldı. Bir tur sonra pite girmek zorunda kalan Hamilton, 19. sıraya düştü.

Red Bull-Renault'dan Daniel Ricciardo, 4. turda Alonso'yu, 2 tur sonra ise takım arkadaşı Sebastian Vettel'i geçerek 2. sıraya tırmandı. Ricciardo, Rosberg'in ön kanadını değiştirmek için pite gelmesiyle yarışın yeni lideri oldu.

İlk "pit stop"ların ardından ilk 5 sırada, Ricciardo, Ferrari'den Kimi Raikkonen, Vettel, Rosberg ve Williams-Mercedes'ten Valtteri Bottas yer aldı.

İddialı sürücülerin "pit stop"larını tamamladığı 29. turda, Ricciardo liderliğini sürdürdü. Avustralyalı pilotu, Rosberg ve Raikkonen izledi.

Yarışın başındaki kaza nedeniyle arkalarda kalan Hamilton, 40. turda otomobilini pite çekerek mücadeleye veda etti.

Süper yumuşak lastiklere sahip Rosberg, Ricciardo ile arasındaki 20 saniyenin üstündeki farkı indirmek için son metreye kadar zorlasa da bitiş çizgisini, Alman sürücünün 3.3 saniye önünde geçen Ricciardo üst üste 2'nci, sezondaki 3. galibiyetini elde etti.

İki Fin pilot arasındaki 3'üncülük mücadelesinde Raikkonen'i geride bırakan Bottas ise liderin 28 saniye gerisinde podyumun son basamağına çıktı.

Belçika Grand Prix'sinin ardından puanını 220'ye yükselten Rosberg, pilotlar klasmanında ikinci sırada yer alan takım arkadaşı Hamilton ile arasındaki farkı 29'a çıkardı.

Sezonun 13. yarışı İtalya Grand Prix'si 7 Eylül'de yapılacak.

- İlk 10

Yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle:

1. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)

2. Nico Rosberg (Mercedes)

3. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)

4. Kimi Raikkonen (Ferrari)

5. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)

6. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)

7. Jenson Button (McLaren-Mercedes)

8. Fernando Alonso (Ferrari)

9. Sergio Perez (Force India-Mercedes)

10. Daniil Kvyat (STR-Renault)

- Pilotlar ve takımlar klasmanı

Formula 1'de Belçika Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası da şöyle oluştu:

Pilotlar klasmanı

1. Nico Rosberg (Almanya) 220 puan

2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) 191

3. Daniel Ricciardo (Avustralya) 156

4. Fernando Alonso (İspanya) 119

5. Valtteri Bottas (Finlandiya) 110

Takımlar klasmanı

1. Mercedes 411

2. Red Bull-Renault 254

3. Ferrari 158

4. Williams-Mercedes 150

5. McLaren-Mercedes 111

Sıradaki Haber
İlk cep Rosberg'in
Yükleniyor lütfen bekleyiniz