Motor Sporları

Volkswagen'den F1 açılımı

04 Mayıs 2022 Çarşamba 14:09 - Son Güncelleme 04 Mayıs 2022 Çarşamba 14:13  |  Kaynak : TRT SPOR

Formula 1'de 2022 sezonuyla beraber yeni bir dönem başladı. F1 Yönetimi, bütçe kısıtlamasından, lastik inçlerine kadar bir çok konuda düzenlemeleri hayata geçirdi.

Bu yolla takımlar arasındaki rekabeti arttırmayı planlayan F1 Yönetimi, bir yandan da yarışmaya yeni sermaye sahiplerini çekmeyi amaçlıyor.

Bu yönde ilk adım Alman devi Volkswagen'den geldi. Volkswagen, Formula 1'e katılma konusunda girişimde bulundu.

Volkswagen yöneticisi Herbert Diess, Porsche ve Audi markalarıyla F1’e gireceklerini duyurdu.

Volkswagen bu kararla birlikte Formula 1 şampiyonluğunu 8 sene boyunca bırakmayan Alman rakibi Mercedes’e doğrudan pistte meydan okuyacak.

Edinilen bilgilere göre, Audi, bu sezona kötü bir başlangıç yapıp ardından toparlanan McLaren’e 500 milyon avroluk teklif sunacak. McLaren takımı araçlarında Mercedes-Benz motoru kullanıyor.

Porsche markasıyla ise geçen yıl pilotlar şampiyonasını önde tamamlayan Red Bull ile uzun dönemli bir ortaklık kurulması hedefleniyor.

Bu gelişmelere rağmen spor otoriteleri, Porsche ve Audi’nin Formula 1’e girişinin kısa süre içinde gerçekleşmeyeceği görüşünde...

Dev markaların Formula pistlerine çıkmasının birkaç yılı bulacağı bildiriliyor.

Daha önce ortaya atılan iddialar, her iki markanın da 2026 yılında motor tedarikçisi olarak Formula dünyasına gireceğine işaret ediyordu.
 

Etiketler : Formula 1Volkswagen
Sıradaki Haber
Formula 1'de Mercedes'ten kötü başlangıç
Yükleniyor lütfen bekleyiniz