Motor Sporları

Yuki Tsunoda'ya büyük onur

22 Aralık 2020 Salı 15:26 - Son Güncelleme 22 Aralık 2020 Salı 15:31  |  Kaynak : TRT SPOR

Gelecek sezon Formula 1'de yarışacak olan Yuki Tsunoda, FIA 2020 Yılın Çaylağı ödülünü kazandı. Büyük bir gurur yaşadığını belirten Japon pilot, "F1'de yarışırken beni gören insanlar, bundan etkilenecektir" dedi.

Formula 1 takımlarından AlphaTauri, gelecek sezon Japon pilot Yuki Tsunoda ile yarışacağını açıkladı. 20 yaşındaki pilota, bir güzel haber de Uluslararası Otomobil Federasyonundan geldi.

FIA, Tsunoda'nın 2020 Yılın Çaylağı Ödülünü aldığını açıkladı. "Sezon boyunca beni destekleyen herkese teşekkür ederim" diyen Tsunoda, gelecek yıl Formula 1'in en iyi çaylağı olarak başarımı tekrarlamayı umuyorum dedi.

Kamui Kobayashi'den bu yana Formula 1'de yarışacak ilk Japon pilot olacak Tsunoda, en güçlü noktasının "geçiş tarzı" olduğunu düşünüyor.

Formula 2'de yedi podyum, dört de pole pozisyonu alan Japon sürücü, "Beni yarışırken gören insanların bundan etkileneceğini düşünüyorum" dedi. Bu yıl çaylak sezonu olduğunu belirten 20 yaşındaki sürücü, "Kendimi geliştirip, hata yapsam dahi ilerlemeye çalışacağım." ifadesini kullandı.

Tsunoda, Formula 1'de takım arkadaşı olacak olan Pierre Gasly hakkında da konuştu. Fransız sürücünün çok deneyimli olduğunu kaydeden Japon pilot, "Ondan olabildiğince çok şey öğrenmek istiyorum." diye belirtti.

Asıl çıkışını sezonun ikinci yarısında yapacağını iddia eden Tsunoda, Formula 1'de başarılı olmak için boyun kaslarını güçlendirmesi gerektiğini de söyledi.

Etiketler : Yuki Tsunoda
Sıradaki Haber
Lewis Hamilton'ın ismi ölümsüzleştirildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz