Motor Sporları

Marc Marquez'in yerine kim yarışacak?

21 Ocak 2021 Perşembe 12:35 - Son Güncelleme 21 Ocak 2021 Perşembe 12:47  |  Kaynak : TRT SPOR

MotoGP'nin şampiyon pilotu Marc Marquez, geçen yıl İspanya Grand Prix'inde sağ kolunu kırmasından beri pistlerden uzak kaldı.

Üç kez ameliyat geçiren İspanyol pilot, MotoGP 2021 takviminin ilk yarışlarında da piste çıkamayacak.

Honda'da Çek Grand Prix'inden beri Marquez'in yerine test sürücüsü Stefan Bradl yarışıyor. Ancak, Honda'nın Bradl'ın performansından memnun olmadığı, 2021 takviminde sürpriz bir isme, Ducati koltuğunu kaybeden Andrea Dovizioso'ya şans verileceği iddia ediliyor. Bu sezon yarışlara ara verme kararı alan Dovizioso'nun, Honda için geri dönebileceği öne sürülüyor.

Honda takımının ekip şefi Santi Hernandez, basında yer alan bu iddiaları değerlendirdi.

Dovizioso ile anlaşmanın Honda için "normal" olmayacağını belirten Hernandez, "Bradl'ın 2020'de yaptığı iyi iş nedeniyle Marquez'in yerinde yarışmayı sürdüreceğini düşüyorum" dedi.

Santi Hernandez, 2020 MotoGP sezonunu da yorumladı.

42 yaşındaki yönetici, "Marquez gibi şampiyon bir pilotun yokluğunda, Dovizioso, Maverick Vinales ve Fabio Quartararo gibi isimlerin kendini gösterememesi karşısında şaşkınım" dedi.

Favori pilotların 2020 takviminde ne yapacaklarını bilemediğine dikkat çeken Honda ekip şefi, "Son şampiyon yokken favori isimler panikledi" diye konuştu. 

Etiketler : Marc MarquezMotoGP
Sıradaki Haber
Hamilton belirsizliği: Tüm bunlar şov amaçlı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz