Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Motor Sporları

13'lük şampiyon büyüledi

09 Ocak 2014 Perşembe 14:35

Türkiye ve Avrupa'da çeşitli dereceleri olan Pak, gösteri atlayışları yaptı.

Motosiklet kullanmaya küçük yaşlarda başlayan ve 8 yaşından itibaren Türkiye ve Avrupa'da katıldığı süpermoto ve motokros yarışlarında bugüne kadar çeşitli kategorilerde dereceler elde eden Asrın Rodi Pak, Uşak'ta yapımı süren motokros pistinde gösteri atlayışı yaptı.

Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan İzmir-Ankara karayolu üzerindeki motokros pistinde motosikletiyle gösteri sunan Asrın Rodi Pak, zorlu engeller üzerinden atlayışlar gerçekleştirdi. Pak, birkaç metre yükseğe havalandığı motosikletini yan yatırarak kendisini izlemeye gelenlere de heyecanlı anlar yaşattı.

Pak yaptığı açıklamada, motosiklet kullanmaya bugüne kadar yarışlarda çeşitli kategorilerde 180 derece elde ettiğini söyledi.

2013 Türkiye Motokros Şampiyonası genel klasmanda ve MX2 junior kategorilerinde, Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nda ise Süpermoto S3 kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu elde eden eden Pak, bu yıl Avrupa Motokros Şampiyonası, ağustos ayında yapılacak Dünya Motokros Şampiyonası, Dünya Süpermoto Şampiyonası'na katılmak istediğini dile getirdi.

Türkiye'de motor yarışlarına olan ilginin her geçen yıl arttığını, yetenekli sporcuların Avrupa ve dünyada Türkiye'yi tanıttığını ifade eden Pak, "Ülkemizde motor sporlarının gelişmesi için pist sayısını artması gerekli. Bunun dışında sporculara sponsor desteği sağlanmalı. Ben 13 yaşındayım ve sadece pistlerde yarışmak istiyorum. Bunun için benim gibi sporculara destek olacak sponsorlara ihtiyacımız var. Neredeyse 15 günde bir yarışa katılıyorum" dedi.

Motosiklet kullanmanın keyifli olduğunu anlatan Asrın Rodi Pak, yarışlara katılmak isteyenlerin küçük yaşlarda bu spora başlaması gerektiğini belirterek, motosikletle gösteri atlayışları yapmanın uzmanlık gerektirdiğine işaret etti.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise bir yıl içerisinde kente dünya standartlarında iki motor pisti kazandırdıklarını belirterek, "Süpermoto pistimizi 2013 yılında tamamladık ve hizmete açtık. Geçtiğimiz yıl Türkiye Süpermoto Şampiyonası 4. ve 5. ayakları bu pistte yapıldı. Bu yıl motokros pistini de hizmete açacağız. Amacımız motor sporlarına destek olmak, genç sporcuların başarılı olması için gerekli alt yapı imkanlarını sağlamak" dedi.

İLGİLİ GALERİLER
Etiketler: Asrın Rodi PakMotokrosSüpermoto